Tietoameista maantie ylakuva

Tietoa kuljetusalasta

Alalle tulo


Logistiikka- ja kuljetusala tarjoaa monipuolisia ja haastavia tehtäviä monenlaisille osaajille kuorma-auton kuljettajista logistiikan asiantuntijoihin.

90 prosenttia tavaraliikenteestä kulkee kumipyörillä maanteitse. Johtuen haja-asutetusta pitkien välimatkojen maastamme tuotetta kohden kertyvät kuljetuskilometrit ovat Suomessa pidemmät kuin missään muussa Euroopan maassa. Kuljetusalalla riittää siis tehtävää, ja alan työllisyystilanne on hyvä.

Tavaran kuljettaminen toisen laskuun on luvanvaraista toimintaa, jota säätelee laki kaupallisista tavarankuljetuksista. Ennen alalle tuloa kuljettaja tarvitsee ammattipätevyyden, ja yrittäjä liikenneluvan kutakin ammattiliikenteen ajoneuvoa kohden.

SKAL on avannut yhteistyössä Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen kanssa kuljetusalan työvoimapankin helpottamaan kuljettajapulaa. Kuka tahansa ammattiin pätevöitynyt voi jättää hakemuksen työvoimapankkiin, mutta hakemuksia pääsevät selaamaan vain SKAL:n jäsenyritykset.

SKAL kouluttaa ja tukee yrittäjiä

SKAL on kuljetus- ja logistiikka -alan yrittäjien ja kuljettajien johtava kouluttaja, sekä alan lainsäädännön, käytäntöjen, tekniikan ja säädösten johtava asiantuntija. Huolehdimme siitä, että yrittäjiemme omat ja heidän henkilöstönsä tiedot ja taidot pysyvät ajan tasalla.

Kuljetusala tarvitsee noin 3 000 uutta raskaan liikenteen
kuljettajaa joka vuosi. Katso esittelyvideo osoitteessa www.kuljetusala.com


Esittelyvideoita kuljetusalastaKuljetusala.com


Kuljetusala.com -sivusto kokoaa tietoa kuljetusalan ammateista, koulutuksesta ja oppilaitoksista.


Sivuston takana ovat:Katso kuljetusalasta kertovia videoita
Kuljetusalan yrittäjä nauttii vapaudesta

Finnila-nosteRöntgenhoitajan työ oli mukavaa, mutta kuljetusalan yrittäjyys veti puoleensa. Nyt Veljekset Finnilä Oy:n toimitus-johtajana toimivan Juhan arki ei suinkaan kulu konttorirottana, vaan edelleen vapaudesta nauttien tien päällä.ammattipatevyysilmoittaudubannerioikeruna

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä