Tietoameista maantie ylakuva

Jäsenyys

SKAL:n jäsenistö

Mobilia automessut
Nuorta sukupolvea Kuorma-auton päivillä Mobilia-automuseolla 2009.

SKAL:n jäsenet ovat suomalaisia kuljetus- ja logistiikka-alan toimijoita, joilla on tavaraliikennelupa. Enemmistö jäsenyrityksistä on pieniä yhden tai kahden kuorma-auton yrityksiä. Yli kymmenen auton yrityksiä on noin 200. Lisäksi järjestöllä on yhteistyöjäseniä, veteraanijäseniä ja jäsenkokelaita.

 

Jäsenkokelaaksi voi ilmoittautua esimerkiksi koulutusten yhteydessä. Kokeilujäsenyys on määräaikainen ja kokelaat eivät osallistu järjestötapahtumiin. 

 

Jäsenmäärän kehitys

 

SKAL:n jäsenmäärä on ollut viime vuosina laskeva. Vielä kymmenen vuota sitten järjestöllä oli noin 8300 jäsentä, nyt noin 5300.

 

Jäsenmäärän lasku johtuu muun muassa yrittäjien eläköitymisestä ja toiminnan lopettamisesta. Vähitellen eläkkeelle siirtyvä  ikäpolvi on kasvanut järjestötoimintaan ja kokenut sen olennaiseksi osaksi yrittäjyyttään. Nuorempi ikäpolvi ei ole vielä herännyt järjestötoimintaan laajalla rintamalla. Toki nuoriakin on mukana toiminnassa.

 

Yrityksiä on myös yhdistynyt, jolloin jäseninä on vähemmän, mutta suurempia yksiköitä.

 

SKAL:n tavoitteena on edustaa ehdotonta enemmistöä kuljetus- ja logistiikka-alan yrittäjäkunnasta. Teemme työtä jäsenpohjan vahvistamiseksi muun muassa kampanjoilla.

 


Tule jäseneksi

Tutustu alueyhdistyksiimme


Tutustu erikoisjärjestöihimmePoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä