Kuljettaja, sinulle on töitä

Työvoimapankki

Kuljetusalasta kiinnostuneiden työnhakijoiden ja uusia kuljettajia etsivien kuljetusyritysten kohtaamispaikka.

Maanteiden tavaraliikenne on merkittävä toimiala ja monipuolinen työllistäjä Suomessa. Työtilanne kuljetusalalla on hyvä; päteviä kuljettajia haetaan koko ajan.
Kuljettaja, sinulle on töitä
Kuljetus- ja logistiikka-ala työllistää Suomessa noin
50 000 ihmistä. Suomi on pitkien etäisyyksiä maa, jossa kumipyörät rullaavat niin kauan kuin tavara ja ihmiset liikkuvat. Lähitulevaisuudessa tekijöitä tarvitaankin yhä enemmän: noin 5 000 ammattilaista vuosittain. 
 
Kuljetusalalla houkuttelee alan monipuolisuus ja vapaus: voi työskennellä yksin tai ryhmässä, voi nähdä maailmaa tai kiertää tuttua reittiä. Alalta löytyy säännöllisiä ja epäsäännöllisiä työaikoja, keikkatyötä, urakkatyötä ja vakituista työtä.
 

Miten kouluttautua kuljetusalalle?

Kuljetusalalle voi kouluttautua kaikilla koulutusasteilla. Monet kuljetusalan ammattilaisista ovat hankkineet ammattitaitonsa suorittamalla logistiikan perustutkinnon ammattioppilaitoksessa tai logistiikkainsinöörin tutkinnon ammattikorkeakoulussa. Kuljetusalalle on mahdollista kouluttautua myös oppisopimuksella tai aikuiskoulutuksen kautta näyttötutkinnoilla. 
 
Puolustusvoimat kouluttaa vuosittain noin 3 000 varusmiestä ajoneuvojen kuljettajiksi. Kuljettajakoulutus antaa pätevyydet ja valmiudet kuljetusalalle. Puolustusvoimien kuljettajakoulutukseen voi hakeutua kutsuntojen kautta vaatimuksena vähintään B-luokan ajokortti sekä mielenkiinto kuljetusalan tehtäviin. Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksessa tarjotaan C- ja CE-luokkien ajokorttiopetuksen lisäksi perustason ammattipätevyyskoulutus. Osa koulutettavista saa myös vaarallisten aineiden ADR-ajoluvan. Koulutus hyväksiluetaan kuljetus- ja logistiikka-alan opintoihin. 
 
Puolustusvoimien kouluttamat kuljettajat ovat tärkeää työvoimaa kotimaiselle kuljetusalalle. Työnantajat arvostavat Puolustusvoimien kuljettajakoulutusta. 
 
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Puolustusvoimat ovat tehneet jo vuosikymmenten ajan yhteistyötä, jolla pyritään turvaamaan ammattitaitoisten kuljettajien saaminen alalle. SKAL:n asiantuntijat kannustavat nuoria kuljetusalalle.
 
– Kuljettajakoulutus on arvokas meriitti työmarkkinoilla, kertoo SKAL:n johtava asiantuntija Ari Herrala
 
– Kuljetusalalta löytyy kaikille jotain, sillä suoritealat, työajat ja työskentelytavat poikkeavat paljon toisistaan. Voit ajaa lyhyiden välimatkojen jakeluautoa kaupunkimaisemissa tai kaarrella ympäri Eurooppaa pitkillä maanteillä, lisää SKAL:n asiantuntija Matti Grönfors
 
Sekä Herrala että Grönfors ovat itse suorittaneet Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen varusmiespalveluksessa.
 

Miten työllistyä kuljetusalalle?

Saattaakseen kuljetusalan työnantajat ja työntekijät yhteen SKAL on luonut verkkosivuilleen kuljetusalan työvoimapankin. Työnhakija voi selata työvoimapankin työpaikkailmoituksia ja jättää avoimen hakemuksen. Avoimia hakemuksia pääsevät lukemaan vain SKAL:n jäsenyrittäjät eli kuljetus- ja logistiikka-alan työnantajat. Työvoimapankissa on tarjolla niin kausityötä, määräaikaistyötä kuin vakituista työtä. 
 

Työvoimapankkiin

Lisätiedot

Ari Herrala
Intressebevakning direktör
+358 9 4789 9400
+358 50 368 4248
Matti Grönfors
Matti Grönfors
Specialist
Yrkeskompetensutbildning, ADR transporter, kvalitetssystem
+358 9 4789 9312
+358 500 445 585

Kampanjan yhteyshenkilö

Kirsi-Mari Peltopakka
Kirsi-Mari Peltopakka
Kommunikation specialist
Digital kommunikation
+358 9 4789 9346

Kuljetusala.com

Tietoa kuljetusalan ammateista, koulutuksesta ja oppilaitoksista.

I samarbete för våra medlemmar: