13.6.2015 09:39
SKAL

SKAL Kuljetusyritys 2015 on Konnekuljetus Oy

Vuoden 2015 SKAL Kuljetusyritys on Konnekuljetus Oy Konnevedeltä. Kyseessä on vuonna 1987 perustettu sympaattinen perheyritys, joka kuljettaa muun muassa haketta, sellua ja sahatavaraa metsäteollisuuden yrityksille. Yrityksen myönteinen, ratkaisulähtöinen ja lämpimän palveleva asenne sekä toiminnan korkea laatu ratkaisivat tiukan kilvan Konnekuljetuksen hyväksi.

Konnekuljetus Oy:n toimitusjohtaja Juha Liimatainen kiittää palkinnosta.

Tänä vuonna SKAL Kuljetusyrityksen valintalautakunta haki yritystä, jonka hyvä maine ja asenne heijastuisivat myönteisesti koko toimialaan. Kuvaukseen sopiva yritys löytyi Keski-Suomesta Konnevedeltä. Konnekuljetus on isän ja pojan hyvässä yhteishengessä pyörittämä 10 ajoneuvon ja 30 kuljettajan perheyritys. Pitkäikäisimmät asiakkaat Metsä Group – aiemmin Metsäliitto – ja Taimen Oy ovat olleet mukana perustamisvuodesta lähtien.

Konnekuljetuksen perustaja Juha Liimatainen aloitti maa-ainesten kuljetuksen yhdellä sora-autolla jo vuonna 1982. Konnekuljetus Oy syntyi vuonna 1987. Ajaessaan maa-aineksia kalanviljelynlaitoksen perustuksia varten Juha Liimatainen tuli mukaan elävien kalojen kuljetukseen. Kalustoksi soveltui puuauto, jonka päällirakenteet vaihdettiin keväisin kalankuljetussäiliöiksi. Konnekuljetus Oy ajoi viimeisen pöllikuorman vuonna 2003, luopui puuautoista ja vaihtoi seuraavana vuonna rahtiautotkin hakeautoiksi. Juhan poika Mika tuli mukaan toimintaan vuonna 2004 suoritettuaan Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen, ja toimii nyt hallituksen puheenjohtajana. Mikan puoliso Anu huolehtii taloushallinnosta.

Vuodesta 2007 asti Konnekuljetus Oy on kasvanut keskimäärin yhden yhdistelmän ja kolmen kuljettajan vuosivauhdilla, terveellä taloudenpidolla. Toimintamalli salli johdonmukaisen laajenemisen. Vuonna 2010 Konnekuljetuksen ajoneuvoihin hankittiin mobiilisovellukset kuljetusten seurantaan. Ne korvattiin varsinaisilla ajoneuvopäätteillä vuonna 2013, ja laskutus siirtyi kokonaan sähköiseksi. Yritykselle räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä on parhaillaan käyttöönottovaiheessa. Se ja ajojärjestelijän palkkaaminen alkuvuodesta 2015 kertovat, että yritys on valmis vielä maltilliseen kasvuun.

- Voimme kasvaa edelleen, mutta haluamme pitää päätökset omissa käsissä ja säilyttää toiminnan maaseutumaisuuden, Mika Liimatainen kuvailee.

Konnekuljetuksen asiakkaat yhdistivät yritykseen sekä määreen ”lupsakka” että ”ei yhtään virhettä”. Juha ja Mika Liimataisen asenne heijastuu myös kuljettajiin. He ovat ylpeitä hyvästä yhteishengestä, joka on leimannut toimintaa erityisesti laajentumisesta lähtien. Rekrytointistrategiana on vinkata nykyisille kuljettajille avautuvasta tehtävästä. Sitä kautta yritykseen löytyy ammattitaitoista väkeä, jonka asenne on kohdallaan. Yhteenkuuluvuutta vahvistetaan koulutuksilla ja virkistyspäivillä. Hyvä henki välittyy asiakkaille. Asiakkaat korostavat myönteisen asenteen ohella Konnekuljetuksen ja sen henkilökunnan vastuullisuutta ja muuntautumiskykyä. Pääsuoritteidensa ohella yritys lupaa savolaisen lupsakkaasti kuljettaa ”melkein mitä vain”. 

Konnekuljetus Oy omistaa kymmenen uudehkoa ajoneuvoyhdistelmää ja sen palveluksessa on runsaat kolmekymmentä työntekijää. Autot ovat liikenteessä vuoden jokaisena päivänä, ja ajokilometrejä kertyy yli 3,5 miljoonaa vuodessa. Pääasiakkaita ovat Metsä Group, Versowood Oy, Vapo, ER-Saha Oy ja Taimen Oy. Yrityksellä on Konnevedellä oma huoltokorjaamo, joka tarjoaa palveluita myös muille yrityksille. Lisäksi yritys myy metsätalouden sivutuotteita kotitalouksille ja maatiloille. Vuonna 2014 Konnekuljetuksen liikevaihto oli noin 6,4 miljoonaa euroa.

SKAL Kuljetusyritys
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n SKAL Kuljetusyritys on valittu vuosittain vuodesta 1989 alkaen. Valinnan perusteena on yrityksen tavaraliikenteessä toteuttama esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta tai vastaava, tai alan yrittäjien ja yritystoiminnan ulkoisen kuvan sekä arvostuksen lisäämiseksi tehty työ. Palkittava kuljetusyritys saa upean kiertopalkinnon ja patsaan. Palkinnon lahjoittaa Neste Oyj.

SKAL Kuljetusyrityksen valintalautakunta 2015:

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen, Liikenne- ja viestintäministeriö (puheenjohtaja)
Toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen, Liikenneturva
Myyntipäällikkö Mikko Laiterä, Neste Oyj
Asiantuntijamyynti Jari Kemppinen, A-Vakuutus Oy
Poliisiylitarkastaja Risto Lammi, Poliisi
Toimittaja Arja Vartia, Kauppalehden Logistiikka-extra
Puheenjohtaja Teppo Mikkola, SKAL

Viestintäpäällikkö Heini Polamo, SKAL (sihteeri)

 

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. SKAL:n jäsenkuntaan kuuluu noin 5 800 kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä. www.skal.fi

 

Lisätietoja:
Teppo Mikkola, puheenjohtaja, SKAL, puhelin 0400 598 758
Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131 (valintalautakunnan sihteeri)

                                                  

I samarbete för våra medlemmar: