17.12.2020 15:50
SKAL ry
Autoalan Tiedotuskeskus

Sadasta nollaan - matkalla kohti fossiilitonta tieliikennettä

Kutsu

Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot päästöjen vähentämiseen puhuttavat. Liikenne- ja viestintäministeriö viimeistelee parhaillaan Fossiilittoman liikenteen tiekarttaa, joka luotaa liikenteen päästövähennyskeinoja pitkälle tulevaisuuteen. Pöydällä on myös liikenteen verotuksen uudistaminen, jota valmistellaan kevään kuluessa valtiovarainministeriössä. Myös liikenne- ja kuljetusalan toimijat ovat kuluvana vuonna laatineet tiekarttansa vähäpäästöiseen liikenteeseen.

Järjestämme perjantaina 15.1. klo 9-12 ajankohtaiswebinaarin, jonka teemana ovat tieliikenteen päästövähennyskeinot. Tilaisuuden juontaa ja puhetta kuljettaa toimittaja Jaakko Loikkanen.

Tilaisuuden avaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. EU-komission DG Moven pääjohtaja Henrik Hololei valottaa EU:n liikennestrategiaa ja tilaisuudessa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja muun muassa biopolttoaineista, logistiikan digitalisaatiosta ja tieverkon kunnon vaikutuksista päästöihin. 

Tilaisuuden päättää keskusteluosuus, jossa kuullaan eri puolueiden kantoja päästövähennyksiin. Keskustelussa ovat mukana valtiovarainministeri Matti Vanhanen (Kesk.), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (SDP), ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen (Vihr.) ja sekä eduskuntaryhmien puheenjohtajat Kai Mykkänen (Kok.) ja Ville Tavio (PS).*

Tilaisuuden aikataulu, ohjelma ja ilmoittautumislinkki

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Pekka Rissa, Autoalan Keskusliitto
Tero Kallio, Autotuojat ja -teollisuus ry
Tiiina Haapasalo, Elinkeinoelämän Keskusliitto
Mika Mäkilä, Linja-autoliitto ry
Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten liitto ry
Pasi Perhoniemi, Suomen Autoteknillinen liitto SATL ry
Iiro Lehtonen, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Jenni Välimäki, Suomen Taksiliitto ry

Lisätietoja tilaisuudesta
Hanna Kalenoja, Autoalan Tiedotuskeskus, hanna.kalenoja@aut.fi, p. 050 5344 750
Sanna Hämäläinen, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, sanna.hamalainen@skal.fi, p. 040 703 0899

Autoalan Tiedotuskeskus on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen, katsastuksen ja autokierrätyksen toimialoilta. Tiedotuskeskuksen omistavat Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus ry.

*Tiedotetta on muokattu 14.1.2021. Lisätty puolueiden edustajat päästökeskuselussa.

I samarbete för våra medlemmar: