11.6.2016 12:00

SKAL Kuljetusyritys 2016 on Kuljetusliike J & T Pajunen Oy

Vuoden 2016 SKAL Kuljetusyritys on Kuljetusliike J & T Pajunen Oy Naantalista. Vuonna 1955 perustettu kolmannen polven perheyritys suorittaa monipuolisesti ympäristö- ja maarakennuskuljetuksia. Pajusen muuntautumiskyky ja ennakkoluuloton, pitkäjänteinen kehittäminen inspiroivat valintalautakunnan nostamaan sen erinomaisten ehdokkaiden kärkeen.

Tänä vuonna SKAL Kuljetusyrityksen valintalautakunta haki SKAL:n 80-vuotisjuhlavuoden innoittamana yritystä, jolla olisi uusiutumiskykyä ja ketteryyttä sopeutua vaihteleviin olosuhteisiin kuljetusmarkkinoilla. Kuten aina, yritystoiminnan esimerkillisyys ja kehittäminen kiinnostivat lautakuntaa. Juho Pajusen perustama kuljetusyritys tilasi jo 1950-luvulla Englannista asti erikoisvarustellun imusäiliöauton viemärikaivojen tyhjennyksiin ja kehittyi ympäristöhuollon pioneeriksi Varsinais-Suomessa. Yritys on kehittänyt kalustoaan ja toimintatapojaan tehtävien ja kuljetusetäisyyksien mukaan ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti. J & T Pajunen käyttää esimerkiksi saariston ja haja-asutusalueen pienasiakkaiden lokapalvelussa perävaunua välivarastona, jolloin monta siirtoajoa korvautuu yhdellä täyden kuorman kuljetuksella.

J & T Pajunen Oy kehittää toimintaansa kokonaisvaltaisesti ja verkostojaan, kuten maanrakennuskumppaneita, hyödyntäen. Tiukka taloudenpito ja kustannuskuri toivat yritykselle Suomen Asiakastiedon ”Suomen Vahvimmat Platina” -sertifikaatin, jonka voi saada kolmena vuonna AAA-luottoluokitettu yritys. Taloudellinen menestys ei kuitenkaan ole J & T Pajuselle itsestäänselvyys. Yritys nousi 1990-luvun lamasta ja konkurssivaarasta kivijalkansa, vakioasiakkaiden lokakuljetusten, ja voimakkaan uudistumisen ansiosta. Uudistumista ajoi perustajan pojanpoika Mikko Pajunen, joka ryhtyi viemään yritystä kohti systemaattista kehittämistä. 2000-luvulle tultaessa Mikko ja hänen isänsä Timo Pajunen lunastivat osakekannan ja alkoivat panostaa toiminnan laatuun ja asiakaslähtöisyyteen sekä kannattavuuteen ennennäkemättömällä tavalla. Timon puoliso Eeva Pajunen otti yrityksen talouden tiukkaan seurantaan, ja investointeihin saatiin suunnitelmallisuutta. Myös yrittämisen ulkoiset puitteet kuljetuskalustosta työasuihin päivitettiin yhtenäisiksi.

- Saimme kaluston kuntoon. Ei tarvinnut enää iltamyöhään korjailla vikaantuneita autoja, ja puhelin rupesi soimaan, Mikko Pajunen kertoo.

J & T Pajusen menestys perustuu tänä päivänä huolelliseen johtamiseen, joka ulottuu kaikkialle kalustosta henkilöstöön. Toiminnan tukijalkoina ovat lokakuljetukset imukalustolla, maa-ainesten kasettikuljetukset ja vaihtolavatoiminta. Viemärihuoltopalvelu toimii 24/7-periaatteella. Lisäksi J & T Pajunen tarjoaa ratkaisuja muun muassa saastuneiden maa-alueiden puhdistukseen, verkostojen tyhjennyksiin ja allasvesien vaihtoon. Yhteistyö ympäristöviranomaisten kanssa on läheistä, ja laajapohjainen, teollisista, kunnallisista ja yksityisistä koostuva asiakaskunta auttaa tasapainottamaan kysynnän vaihteluita. J & T Pajusen lähtökohtana on vastata asiakkaille aina ”onnistuu!”. Jos omaa osaamista ei löydy, yritys toteuttaa ratkaisun verkostonsa avulla.

Seuraavaksi J & T Pajunen asettaa tähtäimensä liiketoiminnan syvällisempään kehittämiseen ja muun muassa sähköisiin liiketoimintaratkaisuihin. Mikon puoliso Sallamari on tulossa vaiheittain mukaan toimintaan ja ottaa kehitystyön vastuulleen. Menestyvässä yrityksessä tiedostetaan, että tehostamisen varaa on!

Mikko ja Timo Pajunen
Mikko ja Timo Pajunen. Kuva: Sanni Sarelma

 

Katso J & T Pajusen video

J & T Pajunen Oy on jätteen ja maa-ainesten käsittelyyn erikoistunut kuljetus- ja ympäristöhuoltoyritys Naantalista. Sen palvelualuetta ovat Turku, Raisio ja Naantali saaristoalueineen sekä Ruskon, Nousiaisten, Maskun ja Mynämäen kunnat. Suurimpia asiakkaita ovat kuntien ja isännöintitoimistojen ohella alueen teollisuus ja rakennusala. Pieniä lokapalvelu-asiakkaita on noin 1500. J & T Pajusen liikevaihto vuonna 2015 oli 1,4 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 8 työntekijää. Yrityksellä on AAA-luottoluokitus ja Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti. http://www.jt-pajunen.fi/

SKAL Kuljetusyritys
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n SKAL Kuljetusyritys on valittu vuosittain vuodesta 1989 alkaen. Valinnan perusteena on yrityksen tavaraliikenteessä toteuttama esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta tai vastaava, tai alan yrittäjien ja yritystoiminnan ulkoisen kuvan sekä arvostuksen lisäämiseksi tehty työ. Palkittava kuljetusyritys saa upean kiertopalkinnon ja patsaan. Palkinnon lahjoittaa Neste Oyj.

SKAL Kuljetusyrityksen valintalautakunta 2016:

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen, Liikenne- ja viestintäministeriö (puheenjohtaja)
Myyntipäällikkö Mikko Laiterä, Neste Oyj
Asiantuntijamyynti Jari Kemppinen, OP A-Vakuutus Oy
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Poliisihallitus
Puheenjohtaja Teppo Mikkola, SKAL
Toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen, Liikenneturva
Toimittaja Arja Vartia, Kauppalehden Logistiikka-extra
Viestintäpäällikkö Heini Polamo, SKAL (sihteeri)

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. SKAL:n jäsenkuntaan kuuluu noin 5 600 kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä. www.skal.fi

Lisätietoja:

Teppo Mikkola, puheenjohtaja, SKAL, puhelin 0400 598 758
Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131 (valintalautakunnan sihteeri)

I samarbete för våra medlemmar: