Nyyttei pirssil ja mammoi kuarmuril!

29.6.2018
Tervetuloa heinäkuussa poikkeamaan SuomiAreenaan. Otsikon porinkielisellä teemalla esiinnymme Taksiliiton kanssa Porin torilla keskiviikkona 18.7. klo 11.40. Koitamme kansanedustajien Ari Jalonen (sin) ja Katja Taimela (sd) kanssa arvata, mitä mieltä suomalaiset ovat uuden liikennepalvelulain kiemuroista. Pistäydy myös Torin reunalle pystytetyllä teltallamme, jossa ”Palvelu pelaa”.
Palvelu pelaa

SKAL on valmiina heinäkuun muutokseen, joka myllää isosti henkilöliikennettä ja jonkin verran kevyen pään tavarankuljetuksia. Lakiehdotus oli avaamassa harmaan talouden ovet apposen auki. Ovet saimme säppiin ja suurimmat hullutukset laista karsittua, kun liikenneministeriö perääntyi ajatuksestaan sallia kuljetukset ilman lupia, kuitteja ja kirjanpitoa 10 000 euroon saakka. Ministeriö jäi samalla pohtimaan kysymystämme, milloin tuo 10 000 euron raja ylittyy?

Olipa tuleva muutos millainen tahansa, se on parempi nähdä mahdollisuutena.
 

Kuten saatatte muistaa, traktoreista meille jäi kana kynittäväksi ministeriön kanssa. Lupasimme haastaa EU-pöydissä Suomen linjan poistaa max 60 km/h kulkevilta traktoreilta liikenneluvat. Lupien poisto ei kuulemma suosisi ketään; eikä ainakaan niitä yrittäjiä, jotka 15-vuotiailla kuljettajilla ja katsastamattomilla vehkeillä kilpailevat kuorma-autojen kanssa samoista kuormista. Kohta omin silmin nähdään, kuinka kävi. Silminnäkijöiltä haluamme havainnot heti tuoreeltaan Facebook-kuvien ja videon kera, jotta saamme näytön vaatimuksillemme Brysselissä.  
 
Olipa tuleva muutos millainen tahansa, se on parempi nähdä mahdollisuutena. Ei kannata käyttää omaa energiaa sättimiseen ja pään hakkaamiseen kiviseinään, mikä homma sopinee paremmin järjestöjyrille kuin yrittäjille. Senkin ajan voisi pohtia, kuinka tekisi muutoksesta liiketoimintaa. Päällimmäisenä on kysymys: ”Mammoi kuarmurill???” 

Järjestölle Porin SuomiAreena tarjoaa Suomen suurimman keskustelu- ja verkostoitumistapahtuman, jota aidot järjestöjyrät eivät mistään hinnasta voi missata. Siellä nähdään tuttuja, ja taitetaan peistä päättäjien kanssa myös kesäaikaan. Tulkaa morjestamaan meitä sekä nauttiman jatsista ja rennosta meiningistä.

Lue lisää SuomiAreenasta

Kommentit (1 kpl)

Darcy

Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site?
My website is in the very same area of interest as yours and my
visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here.
Please let me know if this ok with you. Many thanks! dildok3 [<a href="https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3/">xvj3gsdfghhfies.link</a>]

 

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Iiro Lehtonen

Kirjoittaja on Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n toimitusjohtaja vuodesta 2007 alkaen. 

Muita blogimerkintöjä

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: