Kiitos kun kuljetatte Suomelle

22.2.2022
Sisukkaat ja omistautuneet kuljetusyrittäjät palvelevat asiakasta ja yhteistä hyvää. Tehdään tämä tärkeä työ näkyväksi, kirjoittaa SKAL Itä-Suomi ry:n aluepäällikkö Suvi Lipsanen.

Näin eräänä yönä unta, että istuin korkean mäen päällä ja katsoin, kuinka rahtilentokone pudotti kuorma-auton leijailemaan taivaan sineä vasten. Ajattelin, että onpa erikoinen tapa toimittaa noinkin isoja tavaroita. Törmäys maahan mahtaa olla valtava! Mietin, mitenhän törmäystä on hidastettu, koska se on kuitenkin väistämätön. Nyt SKAL Itä-Suomi ry:n aluepäällikkönä olen miettinyt tätä asiaa useasti monelta eri kantilta.

Miten elämässä tapahtuvat erilaiset törmäykset ovat osa väistämättömiä, osa estettävissä, toiset kovia ja jotkut pehmeämpiä. Osa törmäyksistä on varmasti äkillisesti tapahtuvia ja kovia, ja kaikkia ei ehditä edes pehmentämään, mutta osa ehditään ehkä välttää kokonaan.

Maailma muuttuu lakkaamatta. Ehkä kohta kuorma-autotkin toimitetaan ilmateitse kotipihaan. Ilmateitä käyttäessä ei tarvitse välittää maanteiden huonosta kunnosta tai kelirikosta, tosin ilmassakin on omat turbulenssinsa. Siihen nyt kuitenkin on vielä aikaa, että kauppakassit tipahtavat taivaasta syliimme ja sitä ennen tarvitaan maamme maanteillä arjen sankareita kuljettamaan erilaisia tarvikkeita ihmisten saataville joka päivä ja yö, turvallisesti ja vastuullisesti. Ihmisiä, jotka säästä tai kellonajasta huolimatta lähtevät tunnollisesti suorittamaan arvokasta työtään, jotta Suomi pysyy pyörillään.

Puhun päivittäin alueellani toimivien kuljetusyrittäjien kanssa. Monenlaisiin tarinoihin olen saanut tutustua, sieluni silmin nähnyt jokaisen työkentän. Monilla on omat erityiset ja tärkeät palvelualueensa.

Olen kuulemieni tarinoiden avulla sekä mielikuvitukseni siivittämänä päässyt mukaan kuljettamaan arvokasta lastia, magneettitutkimusvaunua paikkakunnalta toiselle. Olen ollut mukana Bajamajojen kuljettamisessa, lietesäiliön käsittelyssä, sekä kulkenut mukana ja rinnalla kyyditsemässä pikkuvasikoita aina niin ihailtavan verkkaisesti ja rauhallisesti toimivan kuljettajan kanssa. Tietenkään unohtamatta öisin ruokakaupan varastossa kiiruhtavia, käänteissään salamannopeita kuormanpurkajia, jotka työllään takaavat aamuisin täynnä olevat kaupan hyllyt.

Jokaisella yrittäjällä ja kuljettajalla on työssään omat ilonsa, mutta myös haasteensa ja murheensa. Ruohonjuuritasolla kuljetustyötä tehneenä muistan itsekin henkeäsalpaavan kauniit maalaismaisemat auringon noustessa, ne hetket, kun tuntuu ettei minulta puutu juuri nyt yhtään mitään. Mutta muistan myös elävästi ne hetket, kun talvisin liukkaalla itkusilmässä ja sydänkurkussa ainoana ajatuksena oli toivo, että pääsisinpä tänäänkin vielä ehjänä kotiin. Päällimmäisenä muistona kuitenkin kuljettajan työstä on jäänyt ilo ja pilke silmäkulmaan. Toivon että se vieläkin on vallitseva mielentila teillämme.  

On myös paljon yhteisiä ilon aiheita, mutta toisaalta myös paljon yhteisiä päänvaivoja. On heikossa kunnossa olevia maanteitä, sivuteitä, metsäteitä, kinttupolkuja. On aikataulupaineita, paineita yleisistä hinnannousuista - polttoaineen hinnasta puhumattakaan. 

Yhtenä silmiinpistävänä asiana on kuitenkin noussut yrittäjien sisukkuus ja omistautuneisuus. Ennen kaikkea, ennen omaa hyvää, palvellaan asiakasta ja yhteistä hyvää. Pyydän että te, yrittäjät, muistaisitte aina arvostaa itse itseänne ja työtänne. Tehdään tärkeä työ näkyväksi. Sitä puolustan ja edistän työssäni, viimeiseen korttiin saakka.

Koen olevani tärkeässä asemassa, taistellessani erilaisten törmäysten vaikutuksia vastaan, taistellessani jokapäiväisiltä teiltämme löytyvien kuoppaisuuksien tasaamisen puolesta, jotta meillä kaikilla olisi turvallista ja mukavampaa elämämme teillä. Pidetään lippu korkealla ja pyörät pyörimässä. Arvostetaan sitä hiljaista työtä, jota tehdään pitkin yötä, tuiskussa ja tuulessa, sateessa ja pakkasessa. Kiitos kun kuljetatte Suomelle!

Kommentit (2 kpl)

 

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Suvi Lipsanen

Muita blogimerkintöjä

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: