Puunkuormaajamestarit 2018: Jonna Matikainen ja Pekka Villman

Kilpailun järjestäjät ja kilpailijat olivat tyytyväisiä siihen, että finaalissa oli useita nuoria osanottajia. He turvaavat suositun kisan jatkumisen. Alkukilpailuissa kävi tänä vuonna 996 osanottajaa. Naisten loppuottelussa oli kuusi osanottajaa, joista peräti kolme on vain hieman yli 20-vuotiaita. Naiset kertoivat juontaja Laura Ruoholalle, että kilpailua tärkeämpää on se, että kuljetusalaa tehdään tunnetuksi naisille sopivana työnä. Kilpailun voittaja Jonna Matikainen jännitti ennen kisaa yhdessä sisarensa Jennin kanssa. Jonna Matikainen on ajanut neljä vuotta raakapuuta. Oman yrityksen hän perusti keväällä. Sisko Jenni on ajanut vasta neljä kuukautta isän yrityksessä. Eroja  loppuottelijoiden kokemuksessa siis oli.

Yleisön hukutettua ensin Pekka Villmanin onnitteluihin, pääsivät podiumille tuulettamaan miesten sarjan voittaja Pekka Villman, toiseksi sijoittunut Kai Sirén ja kolmanneksi kirinyt Jari Sarajärvi.

Konkareitten juhlaa

Miesten kilpailu oli todella tiukka, kärkikolmikon aikaerot olivat vain muutamia sekunteja. Mestaruuden vei neljän sekunnin erolla Pekka Villman Viitasaarelta. Seitsemän kertaa kilpailun vuosien varrella voittanut Kai Sirén tuli  toiseksi ja kolmen aiemman mestaruuden haltija Jari Sarajärvi kolmanneksi.

Veteraanisarjan mestari Auvo Rautiainen Enosta Laura Ruoholan haastateltavana.

Kuljetusyrittäjä Pekka Villman on osallistunut puunkuormauskilpailuihin 28 vuotta. Mestaruutta hän tuuletti edellisen kerran vuonna 2004. Kaksi kertaa  hän on kivunnut loppuottelussa toisella palkintokorokkeelle ja kerran kolmannella. Iltajuhlassa Villman ja Sirén muistelivat aiempia mittelöitä veljellisesti naureskellen.Kovaa sekuntipeliä oli käyty useasti. Pekka Villman iloitsi myös 25-vuotiaan kuljettajansa Akseli Pihlakarin ensimmäisestä loppuottelusta ja sijoituksesta: ”Poika on minun opettama”.