Polttoainetuen hakeminen -valtakunnallinen SKAL-infokiertue ja jäsenwebinaarit

SKALin edunvalvonnan tuloksena saatu polttoainetuki kuljetusyrityksille tulee haettavaksi myöhemmin syksyllä. Toteutamme loka-marraskuussa valtakunnallisen infokiertueen, jossa käymme käytännönläheisesti läpi polttoainetuen hakemisen. Infotilaisuuden jälkeen jäsenyrityksillämme on valmius hakea polttoainetukea. Infokiertueella käydään läpi myös muita ajankohtaisia säädösasioita, kuten kuorman varmistuksen muuttuneita säädöksiä sekä luodaan katsaus kustannuskehitykseen ja tuleviin SKALin eduskuntavaalitavoitteisiin. Lisäksi toteutamme jäsenwebinaareja polttoainetuen hakemisesta.
Polttoainetuen hakeminen

SKALin jäsen, tule mukaan infokiertueen iltatilaisuuteen tai osallistu webinaariin. Tutustu aikatauluihin ja ilmoittaudu mukaaan!

Polttoainetuen hakeminen -infokiertue

Infokiertueemme rantautuu 12 paikkakunnalle ympäri Suomea loka-marraskuussa. Infokiertueella saat käytännönläheistä opastusta, miten polttoainetukea haetaan. Lisäksi illan aikana käydään läpi muita ajankohtaisia säädösasioita, kuten kuorman varmistuksen muuttuneita säädöksiä sekä luodaan katsaus kustannuskehitykseen kuorma- ja pakettiautoliikenteessä ja SKALin eduskuntavaalitavoitteisiin 2023. Infokiertue on tarkoitettu vain SKALin jäsenyrityksille.

Kiertueen ajankohdat ja paikkakunnat:

Infotilaisuudet ovat iltaisin klo 17 - 20 välillä, ajankohta voi vaihdella paikkakunnittain. llmoittaudu viimeistään viikkoa ennen infoiltaa. Paikkoja rajoitetusti.

 • Täynnä! ti 11.10. Naantali
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 12.10. Rovaniemi.
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 13.10. Oulu.
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 19.10. Pori
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 19.10. Seinäjoki
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 19.10. Varkaus
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 25.10. Pedersöre
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 25.10. Helsinki
 • Täynnä! to 3.11. Nokia
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 8.11. Nokia
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 8.11. Jyväskylä
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 9.11. Luumäki
 • Ilmoittautuminen päättynyt, 10.11. Hämeenlinna

Infokiertue on tarkoitettu vain SKALin jäsenyrityksille ja on heille maksuton. Paikkoja rajoitetusti.

Polttoainetuen hakeminen -jäsenwebinaarit

Järjestämme viisi jäsenwebinaaria, joiden pääaiheena on polttoainetuen hakeminen. Webinaarien kesto on yksi tunti.

Webinaarien ohjelma

Avaus: SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto tai toimitusjohtaja Anssi Kujala
SKALin ajankohtaiset asiat

Polttoainetuen hakeminen: asiantuntijapalveluiden johtaja Petri Murto
Käytännönläheinen koulutus polttoainetuen hakemiseen

Webinaarien aikataulut ja ilmoittautuminen

ke 26.10. Ilmoittautuminen päättynyt
to 3.11. Ilmoittautuminen päättynyt
ke 9.11. Ilmoittautuminen päättynyt
ti 15.11. Ilmoittautuminen päättynyt
ti 22.11. Ilmoittautuminen päättynyt

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä polttoainetuesta ja Valtiokonttorilta saatuja vastauksia

Onko kylmäkoneissa käytetty polttoöljy polttoainetuen piirissä?  
Ei 
 
Ovatko AdBlue-kustannukset polttoainetuen piirissä? 
Ei 
 
Ovatko ulkomailla tankatut polttoainekustannukset tuen piirissä? 
Kyllä, mikäli yritys ja ajoneuvo muutoin täyttävät tuen saamisen edellytykset.  
 
Onko kerralla tukikaudella varastosäilöön ostettu polttoaine-erä tukikelpoinen meno, vaikka sitä ei ole kokonaisuudessaan käytetty tukikaudella? 
Kyllä. Laissa tarkoitettujen polttoainekulujen tukikauteen kohdistumisen osalta määrittävänä tekijänä on Valtiokonttorin mukaan polttoaineen ostoajankohdan tai toimitusajankohdan kohdistuminen tukikauteen. Valtiokonttorin on myös tukihakemuksen käsittelyn yhteydessä taikka jälkikäteisin tarkastustoimin mahdollista edellyttää yritykseltä tositteita, jotka osittavat polttoaineen ostamista taikka toimittamista koskevan ajankohdan.  
 
Voiko polttoainetukea hakea myös sellaisissa autoissa käytettyyn polttoaineeseen, jotka eivät ole olleet yrityksen hallinnassa 1.2.2022, vaan hankittu yritykseen myöhemmin tukikauden aikana? 
Kyllä, kunhan tukea hakevassa yrityksessä on ollut vähintään yksi luvanvaraiseen käyttöön rekisteröity auto 1.2.2022. Mikäli yritys on hankkinut uusia polttoainetukea koskevassa laissa tukikelpoisuuden edellytykset täyttäviä ajoneuvoja tukikauden aikana, voi yritys ilmoittaa Valtiokonttorille myös näitä ajoneuvoja koskevat polttoainekustannukset.   
 
Mikäli yrityksellä ei ole yhtään liikennelupaa ja/tai hallinnassa olevaa ammattikäyttöön rekisteröityä ajoneuvoa 1.2.2022, tuen myöntämisen kriteerit eivät täyty, vaikka yritys olisi hankkinut liikenneluvan ja/tai ammattikäyttöön rekisteröidyn ajoneuvon tukikauden aikana. 
 
Onko ns. vuoronvaihtoautoissa kulutettu polttoaine tuen piirissä?  
Ei. Tukea myönnetään ainoastaan laissa määriteltyyn kuljetustoimintaan käytettävien ajoneuvojen polttoainekustannuksiin. Tukikelpoinen ajoneuvo tulee olla merkittynä liikenneasioiden rekisteriin ja ajoneuvon käyttötarkoitukseksi on ilmoitettu luvanvarainen käyttö. Muut yrityksen mahdolliset ajoneuvot eivät ole polttoainetuen piirissä. 
 
Jos yrityksellä on alv-velkoja, joista on sovittu maksujärjestely verottajan kanssa ja yritys on noudattanut tätä maksujärjestelyä, onko yritys tällöin tukikelpoinen? 
Jos verovelasta on Verohallinnon tekemä maksujärjestely, ei tällaisesta verovelasta tule merkintää verovelkarekisteriin eikä se siten muodosta estettä polttoainetuen saamiselle. 
 
Saako polttoaine- tai polttoöljytukeatyökoneissa käytettyyn dieselöljyyn?  
Työkoneiden osalta tukikelpoista on ainoastaan polttoöljy, joten työkoneissa käytetty diesel jää lain mukaan tuen ulkopuolelle. 

Lisätietoja

Petri Murto
Johtaja, asiantuntijapalvelut
Liiketoimintajohtaja, SKAL Kustannus Oy
+358 9 4789 9334
+358 40 762 2140
Sanna Hämäläinen
Tapahtumakoordinaattori, Kuljetuskeskusten Liiton toimistonhoitaja
+358 9 478 99 357
+358 40 703 0899

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: