Liikenneareena houkuttelee auto- ja kuljetusaloille

Auto- ja kuljetusalat tarjoavat runsaat 7 000 uutta työpaikkaa joka vuosi. Ammattien ja työtehtävien kirjo on aloilla laaja kuljettajasta ja mekaanikosta aina logistiikan ja liiketoiminnan johtotehtäviin asti. Liikenneareena Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla esittelee nyt ensimmäistä kertaa laajasti auto- ja kuljetusalojen ammatteja ja koulutusta.
Liikenneareena

Tutustu auto- ja kuljetusalojen moninaisiin työtehtäviin, urapolkuihin ja koulutukseen suoraan alan ammattilaisten kertomana. Osastolla pääset myös kokeilemaan työtehtäviä simulaattoreiden ja VR-sovellusten avulla. Kuljetusalalle tarvitaan työvoimaa!

Mahdollisuuksia alalle pyrkiville ja työskenteleville

Liikenneareenan tavoitteena on saada nuoret ja erilaisissa ammateissa työskentelevät kiinnostumaan näistä toimialoista ja houkutella näin alalle uusia työntekijöitä. Liikenneareena tarjoaa tietoa myös aloilla jo työskenteleville siitä, miten he voivat kouluttautua ja vaihtaa tehtäviä alan sisällä.

Uratarinoita

Liikenneareena on suunnattu kaikenikäisille alasta kiinnostuneille. Uraoppailta saa tietoa erilaisista työtehtävistä, ja asiantuntijat ovat neuvomassa, kuinka alalle tullaan. Osastolla on mahdollisuus kisata kuljetus- ja autoalan simulaattoreilla ja suorittaa tehtäviä virtuaalilaseilla. Osaston taustavoimina toimivat bussiyhtiöt kuljettavat koululaisia busseilla avajaispäivänä torstaina. 

Kuljetusalan ammattilaiset kertovat työstään messulavalla Uratarinoita-otsikolla seuraavasti:

Torstai 9.5. klo 16.00-16.45
Koulutus, bussiliikenne, logistiikka ja huolto
Perjantai 10.5. klo 15.00-15.30
Puolustusvoimat, logistiikka, liikenne-esimiehen tehtävä
Lauantai 11.5. klo 12.00-12.30
Alansa taitajat, kuljettaja Roope Juutilainen ja asentaja Ville Hietikko.

Lisää auto- ja kuljetusaloista:

www.autoala.fi ja www.kuljetusala.com

Mukana Liikenneareenassa ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliikenteen Työnantajaliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Autotuojat ja -teollisuus, Helsingin Bussiliikenne, Helsingin seudun liikenne HSL, Kaukokiito, Kiitosimeon, Korsisaari, Logistiikkayritysten liitto, Nobina, Pohjolan Liikenne, Puolustusvoimat, Scania, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, TTS Työtehoseura, Urbaser, Veho ja Volvo Finland.

#kuljetuslogistiikka2019

Opinnonohjaajille

Lähetimme kutsut opinnonohjaajille helmi-maaliskuussa ja lähes 400 yläkouluoppilasta pääkaupunkiseudulta on ilmoittautunut ensimmäiselle messupäivälle, torstaille 9. toukokuuta.

Messuosaston taustavoimina toimivat linja-autoyhtiöt tarjoavat oppilasryhmille ilmaisia bussikuljetuksia.

Liikenneareenaan voi tulla myös ilman ennalta sopimista. Jos olet kiinnostunut tuomaan oppilaasi Messukeskukseen torstaina tai perjantaina, ota yhteyttä! Valitettavasti linja-autokuljetuksia ei pystytä järjestämään enempää, mutta Messukeskukselle on helppo saapua julkisilla liikennevälineillä.

Mitä tarjoamme

Liikenneareena -messuosastolla oppilaat pääsevät tutustumaan auto- ja kuljetusalojen moninaisiin työtehtäviin, urapolkuihin ja koulutukseen suoraan alan ammattilaisten kertomana. Työtehtäviä pääsee myös itse kokeilemaan simulaattoreiden ja VR-sovellusten avulla. Liikenneareenalta löytyy myös mukavat ”lököilypisteet” ja mahdollisuus puhelimen lataamiseen sekä tietysti jäätelöpiste! Tarjoamme tietoa ja tunnelmia toimialoistamme.

Liikenneareenassa ei tunneta tyhmiä kysymyksiä! Saatat tunnistaa ammattinimikkeinä kuljettajan ja mekaanikon, mutta tiedätkö oikeasti, mitä ne työnä sisältävät? Ammattien ja työtehtävien kirjo on aloilla laaja ja ulottuu kansainvälisiin johtotehtäviin asti. Liikenneareenassa voit kysyä kaikesta - me olemme täällä sitä varten!

Me auto- ja kuljetusalojen toimijat toivomme, että omaa tulevaisuuttaan pohtivat nuoret oivaltavat tarjolla olevat mahdollisuudet. Kuljetus-Logistiikka -messuille, jossa aloihimme tutustuminen käy helposti. Liikenneareena-kumppaneiden messuosastoilta löytyy suuria ja pieniä ajoneuvoja, joten vierailuun voi yhdistää tutustumisen niihin. 

Tervetuloa vieraaksemme Liikenneareenaan Kuljetus-Logistiikka -messuille 9.–10.5.2019 Helsingin Messukeskukseeen.

Yhteyshenkilö:

Markus Alopaeus, Autoliikenteen Työnantajaliitto, markus.alopaeus@alt.fi, p. 040 521 0227

www.autoala.fi ja www.kuljetusala.com

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: