Uutiset ja lausunnot

239 uutista ja tiedotetta
29.6.2022 11:17 SKAL ry
Liikennepalvelulakiin on tehty EU-lainsäädännön vaatimusten takia muutos, joka koskee liikenneluvan haltijoiden käytössä olevien autojen rekisterimerkintöjä. Henkilö- ja tavaraliikenteessä käytettävän ajoneuvon tulee 21.5.2022 alkaen olla luvanhaltijan yksinomaisessa hallinnassa siten, että hallinnasta on merkintä liikenneasioiden rekisterissä. Liikenneluvanhaltijan tulee olla toiminnassa käytettävän ajoneuvon omistaja ja samalla yksinomainen haltija tai yksinomainen haltija, jos omistaja on jokin muu taho, esimerkiksi rahoitusyhtiö, leasingyhtiö tai autoliike.
22.6.2022 09:44 SKAL ry
Eduskunnan talousvaliokunnan mietintö kuljetusyritysten polttoainetuesta valmistui torstaina 16.6.2022. Talousvaliokunta ei SKALin esityksestä huolimatta nostanut tukimäärää viittä prosenttia suuremmaksi.
17.6.2022 09:30 SKAL ry
Logistiikkayritysten Liitto ry tuli osaksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n organisaatiota, kun järjestöt allekirjoittivat SKALin liittokokouksen yhteydessä sopimuksen liiton liitännäisjäsenyydestä SKALissa.
16.6.2022 16:53 SKAL ry
Polttoainetuen määrä jäämässä alle puoleen luvatusta 75 miljoonasta eurosta. SKALin mielestä tämä osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä kuljetusalan tilanteesta.
11.6.2022 20:00 SKAL ry
Huhtala Logistics on noussut lyhyessä ajassa merkittäväksi logistiikkayritykseksi kehittämällä toimintaansa rohkeasti ja kestävällä tavalla. Panostus ympäristön ja energian kannalta kestäviin ratkaisuihin, henkilöstöstä huolehtiminen sekä tinkimätön asiakaspalvelu toivat yritykselle vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys -tunnustuksen. Tänä vuonna etsittiin kuljetusyritystä, joka kehittää toimintaansa kestävällä tavalla ja ympäristöystävällisesti.
11.6.2022 16:20 SKAL ry
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtajana kaudella 2022–2024 jatkaa Jani Ylälehto, 48, Pihtiputaalta. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kauhavalainen Jari Välikangas ja toisena varapuheenjohtajana Jani Salmela Kurikasta.
11.6.2022 10:00 SKAL ry
Kuljetusala tarvitsee osaavaa työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa. Kuljettajien tehtävä on monipuolistunut ja vaativuustaso lisääntynyt. Tarjolla on mielenkiintoisia tehtäviä. Supistamisen sijaan koulutusmääriä tulisi lisätä ja alalle tuloa sujuvoittaa. SKAL esittää ajokorttikoulutuksen ja ammattipätevyyden hankinnan uudistamista ja ammattioppilaitosten kuljettajakoulutuksen rahoituksen lisäämistä.
10.6.2022 13:15 SKAL ry
Liian usein kuullaan, että suomalaisyritys on investoinut ulkomaille ja ratkaisussa on ”painanut etenkin kuljetuskustannusten ero”. Suomi elää viennistä, mutta lähtee maailmalle takamatkalta. SKALin tuore tavoiteohjelma tarjoaa kattavasti ratkaisuja kuljetusten ja laajemmin logistisen järjestelmän tehostamiseen.
9.6.2022 09:00 SKAL ry
Raju energian hinnannousu on vaikeuttanut kuljetusyritysten toimintaa kevään ja alkukesän aikana. Kuorma- ja pakettiautoliikenteen kustannukset ovat Tilastokeskuksen mukaan noin 15 prosentin nousussa vuositasolla. Tilanteen vuoksi yritykset kertovat kannattavuutensa heikenneen laajasti kevään aikana. Kannattavuusodotukset alkavalle kesäkaudelle ovat historiallisen synkät. Polttoaineen hinta on nyt taas lähtenyt nousuun. SKAL vaatii polttoaineveron alentamista monien EU-maiden tapaan.
2.6.2022 14:40 SKAL ry
Hallitus päätti istunnossaan 2.6. antaa eduskunnalle esityksen kuljetusalan polttoainetuesta. Tuki tulee tarpeeseen energian voimakkaasta hinnannoususta kärsivälle alalle, mutta sen määrä on jäämässä huomattavasti alle hallituksen aiemmin linjaaman 75 miljoonan euron. Nyt esitetyllä 5 prosentin tukitasolla polttoainetukea tulee jaettavaksi noin 30 miljoonaa euroa. Myönteistä on se, että tuki on lausuntopalautteen perusteella muutettu koskemaan myös ammattimaista pakettiautoliikennettä ja sen jakamista pyritään kiirehtimään.

Seuraa meitä somessa:

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: