Pikeä vai bittejä? – Voiko tieverkon korjausvelan maksaa älykkäästi?

Porin SuomiAreenassa 18.7. klo 16. Millaista hintaa elinkeinoelämä ja kansalaiset maksavat huonokuntoisesta tiestöstä? Entä millainen rooli älyratkaisuilla voi olla tieverkon parantamisessa? Näihin kysymyksiin haetaan vastausta Porin SuomiAreenassa Eetun aukion lavalla torstaina 18.7., kun SKAL, INFRA ja Suomen Tieyhdistys haastavat päättäjiä määrittelemään kansallisomaisuutemme, tiestön, tulevaisuutta.

Tiet kuntoon! on SKAL:n edunvalvonnan kärkiteema. Toimiva tieverkko säästää ympäristöä ja lisää turvallisuutta. Se on ihmisten sujuvan arjen, elinkeinoelämän ja logistiikan elinehto. Siksi siitä tulee pitää hyvää huolta ja pysäyttää korjausvelan kasvu. Haluamme lisätä ymmärrystä siitä, kuinka paljon älyratkaisuilla on tehtävissä verrattuna asfalttikoneisiin ja tiekarhuihin, ja voidaanko esimerkiksi tienhoitourakoiden paremmalla suunnittelulla tehostaa tienpitoa.

Pikeä-vai-bittejä-2019

Pikeä vai bittejä? -keskustelussa päättäjiä edustaa liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen. SKAL:n puolesta haastaa toimitusjohtaja Iiro Lehtonen. Suomen Tieyhdistystä edustaa toimitusjohtaja Nina Raitanen ja INFRA ry:tä Paavo Syrjö. Johtava asiantuntija Eetu Pilli-Sihvola Traficomista tuo keskusteluun digitalisaation tarjoamat ratkaisut. 

Keskustelun kesto on noin tunnin verran. Keskustelun aluksi katsotaan suurta suosiota saanut #ihmistentakia-video, jolla myös SKAL:n jäsenyrittäjät pääsevät ääneen.

Lisätietoja

Heini Polamo, SKAL ry
Heini Polamo
Viestintäpäällikkö, päätoimittaja
Ulkoinen ja sisäinen viestintä, Kuljetusyrittäjä-lehti, liikenneturvallisuus, vertaistukitoiminnan koordinointi
+358 9 4789 9320
+358 40 506 0131

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: