Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentava koulutus

SKAL:n liikennelupakurssi antaa valmiudet toimia menestyksekkäästi yrittäjänä kuljetusalalla. Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentava koulutus antaa valmiudet ja osaamisen liikennelupakokeen läpäisemiseen. Tämän jälkeen voi toimia liikenteestä vastaavana henkilönä ja hakea liikennelupaa. SKAL järjestää liikennelupakursseja ympäri Suomen yhdeksällä paikkakunnalla.

Liikennelupa valmentavan kurssin kautta

Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentavassa koulutuksessa pureudutaan kuljetustoimintaan sekä yrityksen perustamiseen ja talouteen. Kurssi järjestetään arkipäivisin ja sen kesto on kuusi päivää. Kuuden koulutuspäivän aikana valmennuskurssille osallistuja saa kuljetusalan parhailta asiantuntijoilta rautaisen annoksen tietoa kuljetusyrittämisen perusteista. Koulutus ei tähtää vain kokeen läpäisemiseen, vaan siitä on suoraa hyötyä itse yritystoimintaan.

SKAL järjestää suomenkielisiä liikennelupakursseja yhdeksällä paikkakunnalla: Helsinki, Tampere, Kuusankoski, Kuopio, Oulu, Seinäjoki, Kaarina, Pori, Lappeenranta ja Kokkola. Lisäksi SKAL järjestää ruotsinkielisen liikennelupakurssin Vaasassa.

Liikenneyrittäjäkurssin pakollisuus päättyy 1.7.2018. Liikenneluvan myöntämisen edellytyksenä säilyy kuitenkin edelleen liikenneyrittäjätutkintoon liittyvän kokeen suorittaminen. SKAL järjestää kesäkuusta 2018 alkaen tavaraliikenneyrittäjätutkintoon valmentavaa koulutusta maanlaajuisesti. Kuuden päivän valmentavan koulutuksen aikana käydään läpi liikennelupakokeessa kysyttävät aihepiirit ja koulutuksen päätteeksi pidetään harjoituskoe. Valmentavan koulutuksen aiheet liittyvät yrityksen talouteen, työsuhteisiin, sopimuksiin, lainsäädäntöön, ajoneuvosäädöksiin sekä ulkomaanliikenteen harjoittamiseen. Valmentava koulutus antaa hyvät perustiedot kuljetusyrittäjäksi ryhtyville.

Voit halutessasi ostaa myös yksittäisiä päiviä valmennuskursseilta päiväkohtaisella hinnoittelulla. Valmentavan kurssin viimeisen päivän voit suorittaa halutessasi ammattipätevyyden jatkokoulutuksena.

Valmentavan koulutuksen ohjelma

Päivä 1

  • Kuljetusyritystoiminnan keskeinen lainsäädäntö, liikenteen luvanvaraisuus, tiekuljetussopimuslaki, sopimukset ja vakuutukset

Päivä 2

  • Kuljetusyrityksen taloushallinto ja kirjanpito, verotus ja rahoitus

Päivä 3

  • Kuljetusyrityksen tilinpäätös – mitä se kertoo ja keskeisten tunnuslukujen ymmärtäminen

Päivä 4

  • Työsuhdeasiat – lainsäädäntö ja kuorma-autoalan työehtosopimus

Päivä 5

  • Kuljetusyrityksen kustannuslaskenta

Päivä 6

  • Ajoneuvosäädökset ja ulkomaanliikenne sekä harjoituskoe

Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarjasta tukea liikennelupakokeeseen valmistatumiseen

Liikennelupakoe muodostuu kahdesta osiosta, joista toinen on monivalintaosio. Toisessa, avointen kysymysten osiossa saa käyttää apunaan kirjamateriaalia. SKAL:n Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarja on tarkoitettu oppimateriaaliksi liikenneyrittäjäkurssin ja liikennelupakokeen suorittamiseen.

SKAL:n liikenneyrittäjätutkintoon valmentava koulutus on hyvä ja tehokas tapa hankkia kokeessa vaadittava osaaminen. Voit myös hankkia SKAL:n Kuljetusyrittäjäksi -kirjasarjan tai laajemman itseopiskelupaketin, joilla voi itsenäisesti opiskella kokeessa vaadittavan osaamisen. Kirjasarjan voit ostaa SKAL Shopista.

Liikenneluvan hakeminen

Ammattimainen tavaran kuljettaminen tiellä vaatii liikenneluvan. Tavaraliikenneluvan myöntämisen yhtenä edellytyksenä on se, että yrityksessä on liikenteestä vastaava henkilö. Liikenteestä vastaavaksi henkilöksi pätevöidytään suorittamalla hyväksytysti Trafin järjestämä koe. Liikenneluvan myöntää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Lue lisää liikenneluvan myöntämisen edellytyksistä ELY-keskuksen sivuilta.

Ota yhteyttä

Kysy lisää tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentavasta koulutuksesta lyk@skal.fi

Hinnat

Suomenkieliset kurssit
SKAL:n jäsenet 990 €
Muut 1 290 €

Yksittäinen valmentavan kurssin päivä
SKAL:n jäsenet 250 €
Muut 320 €

Ruotsinkieliset kurssit
SKAL:n jäsenet 1 390 €
Muut 1 590 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Lisäksi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi veloittaa kurssin hyväksyttävästi suorittaneilta erikseen koe- ja todistusmaksut.

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: