Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentava koulutus

Noudatamme lähiopetuksen järjestämisessä viranomaisohjeistuksia. Järjestämme tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentavia koulutuksia myös etäkoulutuksena.

SKALin liikennelupakurssi antaa valmiudet toimia menestyksekkäästi yrittäjänä kuljetusalalla. Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentava koulutus antaa valmiudet ja osaamisen liikennelupakokeen läpäisemiseen. Tämän jälkeen voi toimia liikenteestä vastaavana henkilönä ja hakea liikennelupaa. SKAL järjestää liikennelupakursseja ympäri Suomen.

Liikennelupa valmentavan kurssin kautta

Liikenneluvan myöntämisen edellytyksenä on liikenneyrittäjätutkintoon liittyvän kokeen suorittaminen. Tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentavassa koulutuksessa pureudutaan kuljetustoimintaan sekä yrityksen perustamiseen ja talouteen. Kurssi järjestetään arkipäivisin ja sen kesto on kuusi päivää. Kuuden koulutuspäivän aikana valmennuskurssille osallistuja saa kuljetusalan parhailta asiantuntijoilta rautaisen annoksen tietoa kuljetusyrittämisen perusteista. Koulutus ei tähtää vain kokeen läpäisemiseen, vaan siitä on suoraa hyötyä itse yritystoimintaan.

SKALin valmentavan koulutuksen aikana käydään läpi liikennelupakokeessa kysyttävät aihepiirit ja koulutuksen päätteeksi pidetään harjoituskoe.

Liikenneyrittäjäkoulutuksen aiheet liittyvät yrityksen talouteen, työsuhteisiin, sopimuksiin, lainsäädäntöön, ajoneuvosäädöksiin sekä ulkomaanliikenteen harjoittamiseen. 

SKAL järjestää liikennelupakursseja seuraavilla paikkakunnilla:

 • Helsinki
 • Kaarina
 • Kuopio
 • Oulu
 • Seinäjoki
 • Tampere

Voit halutessasi ostaa myös yksittäisiä päiviä valmennuskursseilta päiväkohtaisella hinnoittelulla. Valmentavalta kurssilta voit saada halutessasi kolme ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivää.

SKALin valmentava koulutus antaa hyvät perustiedot kuljetusyrittäjäksi ryhtyville!

Valmentavan koulutuksen ohjelma

Päivä 1

 • Kuljetusyritystoiminnan keskeinen lainsäädäntö, liikenteen luvanvaraisuus, tiekuljetussopimuslaki, sopimukset ja vakuutukset

Päivä 2

 • Kuljetusyrityksen taloushallinto ja kirjanpito, verotus ja rahoitus

Päivä 3

 • Kuljetusyrityksen tilinpäätös – mitä se kertoo ja keskeisten tunnuslukujen ymmärtäminen

Päivä 4

 • Työsuhdeasiat – lainsäädäntö ja kuorma-autoalan työehtosopimus

Päivä 5

 • Kuljetusyrityksen kustannuslaskenta

Päivä 6

 • Ajoneuvosäädökset ja ulkomaanliikenne sekä harjoituskoe

Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarjasta tukea liikennelupakokeeseen valmistautumiseen

Liikennelupakoe muodostuu kahdesta osiosta, ja koe suoritetaan sähköisesti Ajovarman toimipisteessä ajanvarauksen kautta > Ammattiliikenteen palvelut >  Tavaraliikenneyrittäjätutkinnon osakoe 1 tai 2. Huomio! Koetilanteessa ei ole enää sallittua käyttää apunaan tukimateriaalia, kuten oppikirjoja. SKAL:n Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarja on tarkoitettu oppimateriaaliksi liikennelupakokeessa vaadittavien tietojen omaksumiseen.

SKALin liikenneyrittäjätutkintoon valmentava koulutus on hyvä ja tehokas tapa hankkia kokeessa vaadittava osaaminen. Voit myös hankkia SKAL:n Kuljetusyrittäjäksi -kirjasarjan tai laajemman itseopiskelupaketin, joilla voi itsenäisesti opiskella kokeessa vaadittavan osaamisen. Kirjasarjan voit ostaa SKAL Shopista.

Liikenneluvan hakeminen

Liikennelupa on tieliikenteen kuljetusyrityksille myönnettävä lupa, jonka nojalla yritys saa harjoittaa ammattimaista tavaran kuljettamista. Luvan myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Ota yhteyttä

Kysy lisää tavaraliikenteen yrittäjätutkintoon valmentavasta koulutuksesta:
koulutus@skal.fi
p. 09 478 999

Hinnat

Suomenkieliset kurssit

SKALin jäsenet
1 290 €
Ei jäsenet
1 390 €

Yksittäinen valmentavan
kurssin päivä

320 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Lisäksi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom veloittaa kurssin hyväksyttävästi suorittaneilta erikseen koe- ja todistusmaksut.

Tilaa Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarja

Kirjasarja valmentaa sinua liikennelupakokeeseen. Saat sen SKAL Shopista. Saatavilla vuoden 2021 päivitetty painos.

 

Yrityskohtainen konsultaatio liikennelupa-kokeeseen

Haluaisitteko yrityskohtaista valmistautumisapua tavaraliikennelupatutkintoon?
Kysy tarjous yhden päivän kestävästä sparrauksesta: matti.gronfors@skal.fi 

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: