Tavaraliikenteen yrittäjäkoulutus

SKAL:n liikennelupakurssi antaa valmiudet toimia menestyksekkäästi yrittäjänä kuljetusalalla. Liikenneyrittäjäkurssin jälkeen suoritetaan koe, jonka jälkeen voi toimia liikenteestä vastaavana henkilönä ja hakea liikennelupaa. SKAL järjestää liikennelupakursseja ympäri Suomen seitsemällä paikkakunnalla.

Liikenneluvan hakeminen

Ammattimainen tavaran kuljettaminen tiellä vaatii liikenneluvan. Tavaraliikenneluvan myöntämisen yhtenä edellytyksenä on se, että yrityksessä on liikenteestä vastaava henkilö. Liikenteestä vastaavaksi henkilöksi pätevöidytään käymällä 17 päivän mittainen liikennelupakurssi ja suorittamalla sen jälkeen hyväksytysti Trafin järjestämä koe. Liikenneluvan myöntää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Lue lisää liikenneluvan myöntämisen edellytyksistä ELY-keskuksen sivuilta.

Liikenneyrittäjäkurssin suorittaminen

Liikenneyrittäjäkurssilla pureudutaan kuljetustoimintaan sekä yrityksen perustamiseen ja talouteen. Kurssi jäjestetään arkipäivisin ja sen kesto on 17 päivää. Liikennelupakokeeseen pääseminen edellyttää läsnäoloa kurssilla.

SKAL järjestää liikennelupakursseja seitsemällä paikkakunnalla: Helsinki, Tampere, Kuusankoski, Kuopio, Oulu, Kaarina ja Pori.

Liikenneupakokeen suorittaminen

Liikennelupakoe muodostuu kahdesta osiosta, josta toinen on monivalintaosio. Toisessa, avointen kysymysten osiossa saa käyttää apunaan kirjamateriaalia. SKAL:n Kuljetusyrittäjäksi-kirjasarja on tarkoitettu oppimateriaaliksi liikenneyrittäjäkurssin ja liikennelupakokeen suorittamiseen. Trafi voi tietyissä tapauksissa myöntää henkilölle oikeuden osallistua liikenneyrittäjäkokeeseen ilman liikenneyrittäjäkurssin suorittamista.

Jos sinulle on myönnetty suora pääsy kokeeseen, kysy SKAL:lta valmistautumispakettia kokeeseen.

Ota yhteyttä

Kysy lisää liikenneyrittäjäkursseistamme
lyk@skal.fi

Hinnat

Tavaraliikenteen kurssit
SKAL:n jäsenet 1790 €
Muut 1890 €

Traktoriliikenteen kurssit
SKAL:n jäsenet 790 €
Muut 890 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Lisäksi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi veloittaa kurssin hyväksyttävästi suorittaneilta erikseen koe- ja todistusmaksut.

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: