Läntinen Suomi – Kuntavaalit 2021

Jäsenehdokkaat on listattu sotealuejaon mukaisesti. Läntisen Suomen ehdokkaat ovat sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä.

Ralf Hellsberg
Ralf Hellsberg Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL ry, Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät, Salon Seudun Ammattiautoilijat ry, Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry, 15 autoa

Puolue: Kansallinen Kokoomus
Kunta: Salo

Petri Hietamäki
Härmänmaan Ympäristöpalvelu Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL ry, SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry, Seinäjoen Seudun Kuljetusyrittäjät ry, SKAL Ympäristöyritykset ry, 3 autoa

Puolue: Kansallinen Kokoomus
Kunta: Kauhava

Sanna Hirvonen, 44 vuotta
Frans Logistic Solutions Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL, Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät, Turun Autoilijat, 3 autoa sekä terminaali- ja varastopalveluja

Puolue: Perussuomalaiset
Kunta: Masku
Vaaliteema: Ovatko sinulle lapsiperheiden, yrittäjien, vanhusten ja kunnan hyvinvointi tärkeitä? Minulle ovat! Monesti kunnan taloutta yritetään parantaa veroja nostamalla ja kouluja lakkauttamalla. Mielestäni pitäisi miettiä, miten kunta saadaan houkuttelevammaksi ja muuttovoittoiseksi. Meillä on jo uusi alakoulu, jota ihaillaan ja käytetään uusien koulujen mallina ympäri Suomen. Meillä ei ole lapsia väistötiloissa. Nämä ovat jo mahtavia valttikortteja, mutta toki vielä tarvitaan lisää.

Lähiruuan lisääminen kunnan tuottamissa ruokapalveluissa, kuten esim. kouluissa, päiväkodeissa ja vanhainkodissa on ympäristölle parempi vaihtoehto, ja tukee myös paikallista yrittämistä. Paikallisille yrittäjille tulee muutenkin luoda entistä parempi verkosto, jolla löydetään enemmän mahdollisuuksia yhteistyöhön.

Tärkeää olisi myös julkisen liikenteen kehittäminen, jolloin mahdollistettaisiin työmatkaliikenne myös julkisilla kulkuneuvoilla!

Nuorille olisi saatava lisää mahdollisuuksia harrastaa ja kuluttaa vapaa-aikaa. Nuorissa on kunnan tulevaisuus. Myös perheet, joissa on ongelmia, tarvitsevat kunnan tukea.

Yhteistyö lähikuntien kesken mahdollistaa yhteisten tapahtumien järjestämisen.

Kuntaan on suunnitteilla monitoimitalo, jota kannatan koko sydämestäni. Sekin lisäisi omalta osaltaan kunnan houkuttelevuutta ja uusia harrastusmahdollisuuksia.

Vanhusten palvelut on säilytettävä vähintäänkin ennallaan ja järjestettävä heille virikkeellistä toimintaa.

Motto: Monessa mukana, maskulaisten tukena!
www/some: Sanna Hirvonen,  facebook @PerusSanna

Veli-Matti Jylhä 
Veli-Matti Jylhä Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL ry, SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry, Kokkolanseudun Ammattiautoilijat ry, SKAL Ympäristöyritykset ry, 3 autoa

Puolue: Suomen Keskusta
Kunta: Kokkola

Tauno Kanerva

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: veteraani

Puolue: Suomen Keskusta
Kunta: Salo

Heimo Koskinen, kuntavaalit 2021. SKAL ry.

Heimo Koskinen
H. Koskinen Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL, Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät, Perniön Seudun Autoilijat, SKAL Ympäristöyritykset, 11 autoa 

Puolue: Perussuomalaiset
Kunta: Salo
 

Olen salolainen yrittäjä. Kiertotalous-ja ympäristöasioista omaan vankan yli 20 vuoden kokemuksen. Seuraan aktiivisesti politiikkaa sekä kotikaupunkini tapahtumia. Se, mihin veronmaksajien rahoja käytetään - tulisi olla avoimempaa. Yrittäjänä pitää miettiä järkevää taloudenkäyttöä päivittäin.

Vaaliteema: Paikallista yrittäjyyttä ja työtä pitää tukea. Salossa on runsaasti eri alojen osaajia sekä potentiaalista työvoimaa. Salossa on myös hyviä malliesimerkkejä yrityksistä, joiden vienti ja asiakaskunta ulottuu parhaimmillaan ympäri maailmaa.

Haja-asutusalueilla asuminen on tulevaisuudessakin suotava mahdolliseksi, eikä kaikkia palveluita voi keskittää kaupungin ytimeen. Maaseutu on tärkeä voimavara. Kaupungin sisäinen tieverkko on pidettävä kunnossa ihmisten liikkumista varten. 

Salossa tulee olla turvallista elää ja ihmisille luotavat hyvät kasvu- sekä elinolosuhteet syntymästä aina elämän ehtoopuolelle saakka.

Asioista tulee pystyä  puhumaan suoraan ja rakentavasti. Nykyisellään asiat tuntuvat keskittyvät liikaa erinäisten tahojen keskinäisiin nokitteluihin.

Rauno Rantala
Tankkihuolto Rantala & Lumme Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL, Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät, Turun Autoilijat, SKAL Ympäristöyritykset, 3 autoa 

Puolue: Suomen Keskusta 
Kunta: Lieto

Teuvo Roskala, kuntavaalit 2021, SKAL ry.

Teuvo Roskala, 61 vuotta
Kuljetus T.Roskala Ky

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL ry, Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry, Satakunnan Kuljetusyrittäjät ry, 3 autoa

Puolue: Perussuomalaiset
Kunta: Kankaanpää

Vaaliteema:

Kuljetusalan yrittäjänä on toimittu neljännesvuosisata  ja mukaan tarttui myös kyläkaupan pito 2010 . Pitäähän kylässä kauppa ja koulu olla.

Nämä teemat saivat minut myös politiikkaan lähtemään ennen 2012 kuntavaaleja. Olen tyytyväinen että koulumme on säilynyt ja oppilasmäärä on ollut kasvussa. Osin sen ansiosta että saimme koulupiirirajoja kasvatettua kun niitä tarkistimme sivistyslautakunnassa. Kylien tulevaisuus näyttää valoisalta joskin paljon on työtä tehtävä sen eteen että kyläkoulut säilyy jatkossakin. Koko ajan ovat liipaisimella.

Kaupunginhallituksessa toimin päämääränä Kankaanpään kokonaisvaltainen kehittäminen. Teollisuustyöpaikat on säilytettävä, samoin palvelut. Toimiva terveydenhuolto ykkösprioriteetti. PoSan hallituksessa olen reilun vuoden toiminut ja pahimmat pesäkkeet siellä saatu sammutettua. Työrauha palannut. Liikuntapaikat ja oivat maastot ovat mahtava bonus matkailulle, samoin Geopark. Se ihan kärkihankkeitamme.

Suomalaisuus edellä

Kunnissa ratkaistaan Suomen tulevaisuus. Samoin se, minkälaista väkeä niissä asuu. Kankaanpäässä olemme sitoutuneet ottamaan tänne kiintiöpakolaisia 3-6 vuosittain. Siitä pidetään kiinni jatkossakin.

Kunta on kuntalaisille

Kunnan johdossa pitää toimia niin, että kunnassa on hyvät edellytykset elää ja olla. Kouluja, töitä ja turvallisuutta. Ylimääräiset bonukset syrjään ja rehti työnteko kunniaan, päällikkötasollakin.

Turvallinen koulutie

Kyläkouluissa turvallisuus on helpoin taata. Jokainen kun tuntee ja tietää toisensa ja yhteisöllisyys elää käsin kosketeltavana. Sama turvallisuuden tunne pitää saada koko oppimiskaaren ajalle.

Motto: Suomi suomalaisille, kunta kuntalaisille.

Jari Välikangas
Jari Välikangas Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL ry, SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry, Seinäjoen Seudun Kuljetusyrittäjät ry, SKAL Suoritealat ry, 10 autoa

Puolue: Kansallinen Kokoomus
Kunta: Kauhava

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: