22.12.2017 12:56
SKAL

Päätös nostaa tiestön talvihoidon tasoa tuli oikeaan aikaan

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedottama päätös nostaa hoitoluokkia merkittävimmillä tieosuuksilla vuoden 2018 alusta on joululahja liikenteelle. Se osoittaa, että päättäjät ymmärtävät tienhoidon merkityksen liikenneturvallisuudelle ja kansantaloudelle ja ovat valmiita taloudellisiin panostuksiin asian hyväksi.

Kaksi viikkoa sitten Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n hallitus vaati päättäjiltä kiireellistä muutosta liukkauden torjuntaan ja ennaltaehkäisevän toimintamallin käyttöönottoa.

Tiedotteessa 22.12. ministeri Anne Berner toteaa, että on tärkeää, että turvallisuuden takaamiseksi ja elinkeinoelämän kuljetusten varmistamiseksi pystymme reagoimaan tilanteeseen nopeasti.

Paremmin emme pystyisi tarvetta itsekään kuvaamaan, sanoo SKAL:in puheenjohtaja, talousneuvos Teppo Mikkola:
– Pyysimme tienhoidon luokituksen uudelleenarviointia ja työ sen eteen on nyt aloitettu, tämä on meille maanteiden tavaraliikenteen ammattilaisille arvokas joululahja.

SKAL toivottaa kaikille turvallista joululiikennettä.

Lue myös: SKAL:n hallituksen julkilausuma 8.12.2017: Talvitienhoidon vakavat puutteet korjattava välittömästi

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 5 300 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi @SKALry

Lisätietoja:
Teppo Mikkola, puheenjohtaja, SKAL, puhelin 0400 598 758
Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL, puhelin 040 5028 181
Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: