Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Tulevaisuuden tähdet opintomatkalla Göteborgissa

Kuorma-autoliikenteen Volvo Säätiön rahoittaman Tulevaisuuden tähdet -koulutusohjelman ensimmäinen opintomatka tehtiin Ruotsin Göteborgiin. Neljättä kertaa toteutettuun koulutusohjelmaan valikoitiin hakijoista joukko, jonka yhteishenki ja innostuneisuus on huippuluokkaa.

Kirjoittaja: Sanna Mikkola

Kuljetusyrittäjä 7/2018

Ryhmämme koostuu kahdestatoista opiskelijasta, jotka opinnoissaan käsittelevät logistiikkaa eri näkökulmista. Olemme sijoittuneet Suomen kartalle ympäri eteläistä Suomea. Jyväskylän ammattikorkeakoulun logistiikkainsinöörejä on joukkoon valikoitunut peräti neljä, muuten opiskelijoita on yhdestä kahteen samasta opinahjosta. Kaikkiaan Tulevaisuuden tähdet opintomatkalla Göteborgissa
-ryhmässä on kahdeksasta eri oppilaitoksesta tulevia innokkaita opiskelijoita.

Göteborg otti Tulevaisuuden tähdet hyvin vastaan vesipisaroiden piirtäessä täpliä lentokoneen ikkunoihin. Tyypillinen syyssää siis. Lentokentältä siirryimme suoraan Volvo Trucksin pääkonttorille, jossa saimme nauttia ensimmäisistä tämän viikon esitelmistä. Ensimmäisen päivän antiin sisältyi muun muassa Volvo Trucks Europen johtaja Roger Almin pitämä yleiskatsaus Volvo Trucksista. Kuulimme lisäksi esittelyt Volvon sähkökuorma-autoista ja yleisestä strategiasta. Myöhemmin viikolla saimme katsauksen Göteborgin satamaan ja Chalmersin yliopistoon. Yksi hienoimmista esityksistä oli Volvon Victor Liun läpileikkaus Volvon varaosabisneksen strategiaan. Aika kului kuin siivillä ja saimme aikaan hyvää keskustelua ja uusia ajatuksia, puolin ja toisin.

Viikon aikana oli myös rennompaa tekemistä. Vierailimme Volvo museossa ja huristelimme linja-autolla ympäri Göteborgia tutustuen kaupunkiin. Ajelimme Tuve-junalla Tuven tehtaalla katsomassa, miten kuorma-autoja valmistetaan. Pääsimme myös testaamaan Virtual Reality-laseja, kun kokeilimme VISTA-korjaamokilpailun korjaustehtävien tekemistä. Hämmentävä kokemus oli kävellä kuorma-auton läpi ja tutkia moottoria työntämällä oma pää moottorin sisään. Tämä siis tapahtui erikoisvalmisteiset lasit päässä.

Vietimme viikon hyvin tiiviisti yhdessä. Torstai-iltana, kun hajaannuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla, tuli jopa hieman tyhjä olo. Onneksi tämä ei ollut tässä, vaan saamme retkeillä vielä muutamaan otteeseen tämän lukuvuoden aikana. Odotukset ovat korkealla ja opiskelijat yrittävät ottaa kaiken irti koulutusohjelmasta.

Tulevaisuuden tähdet

Tulevaisuuden tähdet on koulutusohjelma, joka antaa ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opiskelijalle mahdollisuuden nähdä ja kokea kuljetus- ja logistiikka-ala ainut-laatuisella tavalla. Tämän vuoden koulutusohjelman SKAL-tutorina on Jouni Bergroth SKAL Itä-Suomi ry:stä ja Volvo-tutorina Mikko Halinen Volvo Finland Ab:ltä.

www.volvosaatio.fi

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: