Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Tekemistä

Kirjoittaja: Heini Polamo

Kuljetusyrittäjä 4/2017

Vastaatko mitä kuuluu? -kysymykseen työkiireillä ja projekteilla, arkisella aherruksella, lasten harrastuksiin kuskaamisilla ja muilla tekemisillä? Niin minäkin. Me määrittelemme itseämme tyypillisesti tekemisen kautta, eikä siinä mitään pahaa ole, sillä onhan tekeminen positiivinen ilmiö - varsinkin, jos lopputulos on käyttökelpoinen.

Jos jäseniämme kuuntelee, ei laadukas perustekeminen välttämättä enää riitä kuljetusyrityksille. Jäsenemme Staffan Molander ja Tapio Krivetz uskovat jatkuvaan kehittämiseen ja hakevat toimintaansa uusia ulottuvuuksia, kuten energiatehokkuutta tai uusia markkinoita. Yhden auton ja nosturin yrittäjä Kai Junttila puolestaan on hankkinut liiketoimintaansa lisäpotkua laitevuokrauksesta.

On ilahduttavaa, että huolimatta arjen hektisyydestä yrittäjiemme elämässä on muutakin kuin työ. Molanderit tapaavat ystäviä ja matkustavat, Krivetzit ja Junttilat urheilevat. Taustatukena on perhe ja edeltävien sukupolvien opit. Minuun kolahti myös Kai Junttilan isältään perimä vanhanajan tinkimättömyys, joka käy jo tavaramerkistä. Huolellinen ja vastuullinen asenne ei ole sentään jäänyt pois muodista!

Myös meillä SKAL:issa on ollut tekemisen touhua. Olemme muun muassa kehittäneet kuljetusyrittäjille digiremonttia ja muita liiketoiminnan apuvälineitä, ja Kuljetusmessuihin mennessä työnnämme eetteriin uudet verkkopalvelut ja mobiilin eKuljetusyrittäjän. Hieman jännittää etenkin tämä nettiuudistus, sillä kuten IT-hankkeissa aina, on matkan varrella sattunut kaikenlaista meistä riippumatonta ja odottamatonta hankaluutta.

Tätä kirjoittaessani soi muuten taustalla ajoittain pistosaha ja teollisuusimuri, kun mieheni korvaa kantavia rakenteita toisilla osana keittiöremonttia. Erilaiset projektit ovat meille vanhan talona asukkaina normaali tila. Niitä kestää, kun tietää, että jokainen kaaos vie ennen pitkää kohti tasapainoa. Ehkäpä sitten kahdeksankymppisinä, kun alkaa vähitellen olla valmista, olemmekin mieheni kanssa uudenlaisen identiteettikriisin kourissa: mitäpä meille nyt kuuluisi, kun ei ole mitään tekemistä…

Kiitos, Staffan, Tapio ja Kai, että annoitte aikaanne ja otitte Kuljetusyrittäjän vastaan!

Heini

PS. Tervetuloa tapaamaan meitä Jyväskylän messuhumuun osastolle B100.

Kirjoittajasta

Kuljetusyrittäjä-lehden päätoimittaja vuodesta 2012, vastaa myös SKAL ry:n viestinnästä ja liikenneturvallisuusasioista. heini.polamo@skal.fi, @HeiniPolamo

Yara
Kuljetusyrittäjä 3/2022
Kuljetusyrittäjä 2/2022
Kuljetusyrittäjä 1/2022
Kuljetusyrittäjä 8/2021
Kuljetusyrittäjä 7/2021

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: