Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Positiivinen organisaattori

Kirjoittaja: Ulla Eskelinen

Kuljetusyrittäjä 6/2017

Hiab Suomen aluemyyntipäällikkö Janna Wolin valmistautuu syyskauden ensimmäiseen Puunkuormauksen karsintakisaan Kajaanissa. Tänään hän roudaa tavaroita ja piipahtaa samalla matkalla tapaamiseemme. Jannalla on suuri rooli SM-kiertueen ja finaalin organisoinnissa.

- Olen hyvä organisoimaan, niin töissä kuin kotona. Ystävät naureskelevat touhukkuudelleni ja kiusaavat, etten voisi osallistua vaikka jonkun muun järjestämälle matkalle. Hiabilla tapahtumajärjestelyt ovat myynnin ohella mielestäni parasta työssäni.

Janna Wolin syntyi Turussa yrittäjäperheeseen. Vanhemmat kasvattivat hänet arvostamaan työntekoa ja yrittäjyyttä. Kaupallisen koulutuksen ja muutaman Saksassa vietetyn vuoden jälkeen Janna on työskennellyt yli 20 vuotta myynnin ja markkinoinnin parissa.

Ensimmäisessä työpaikassa Naantalin Kylpylän myynnissä Janna markkinoi kokouspalveluja yrityksille. Parissa seuraavassa työpaikassa hän työskenteli media-alalla esimerkiksi MTV Oy:ssä. Lassila & Tikanojan palveluksessa Janna kauppasi teollisuuspuhdistuksia ja vaarallisten jätteiden käsittelyyn liittyviä palveluja. L&T:llä hän hankki myös turvallisuusneuvonantajan pätevyyden.

Liikenneyrittäjäkoulutuksen Janna suoritti, kun hänen miehensä perusti kuljetusyrityksen vuonna 2004. Nykyisin kahdella yhdistelmällä puuta kuljettava Wolin Ky on SKAL:n jäsenyritys.

- Minulla oli silloin enemmän aikaa kuin miehelläni hankkia koulutus, joka tarvittiin liikennelupien hankkimiseen. Olen perheyrityksessämme liikenteestä vastaavana ja hoidan yrityksen taloushallintoon liittyviä asioita ja toimin taustatukena.

Vuoden 2015 lopulla Janna huomasi, että Hiab Suomi etsi vahvistusta puutavaranostureiden myyntitiimiin.

- Sain aluemyyntipäällikön paikan ja tunsin heti, että nyt kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Saan hoitaa tuotemyyntiä yrittäjille, joiden arjen tunnen. Lisäksi pääsen organisoimaan tapahtumia ja hoitamaan markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta.   

Janna nauttii paljon myös yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisesta, koska se laajentaa hänen näkemystään koko kuljetusalasta. Asiakkaansa Janna tapaa pääasiassa heidän työmaillaan. Tapaamiset saattavat olla pitkiä, sillä kuljetusyrittäjillä on vahvat näkemykset ratkaisuista, joita he haluavat.

– Parasta työssäni ovat asiakaskontaktit tien päällä ja tapahtumissa. Käytän paljon aikaa keskusteluun asiakkaan tarpeista ja nostureita on mahdollista testata yhdessä. Kuljetusyrittäjät ovat vaativia, mutta mukavia. Henkilökohtainen yhteys pitää saada toimimaan. Vasta sitten alkaa tuotemyynti.

Janna on myyjänä sitkeä ja ennakkoluuloton. Hän jaksaa neuvotella niin kauan, että löytää asiakkaan kanssa yhteisen linjan. Päämääränä on aina löytää asiakkaalle juuri hänen työhönsä sopiva tuote.  Yhteydenpito asiakkaisiin on tärkeätä, tuli kaupat tai ei. Kuulumisia pitää kysellä säännöllisesti.

Janna on tottunut tekemään paljon töitä ja vaatimaan itseltään tuloksia. Hänen myyntipiirinsä kuuluvat Satakunta, Varsinais-Suomi ja Hämeenlinnan seutu sekä osa Uudenmaan läänistä. Kolmilapsisen, Liedossa asuvan perheen arki onnistuu ihanien tukijoukkojen avulla. Vaativa työni ei onnistuisi ilman heitä, kiittelee Janna. Perheellä on paljon menoja ja lasten harrastuksia, mutta reissujen vastapainoksi saaristomökki tarjoaa todellisen rauhoittumispaikan.

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: