Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Pieni ja ponteva Nissan NV250

Pienellä tavara-autolla on oma vankka käyttäjäkunta. Kun tarvitaan ajoneuvo, johon voidaan lastata muutama kuutio tavaraa ja viedä se ahtaaseen kaupunkiympäristöön löytyy työntekijäksi useita vaihtoehtoja.

Kirjoittaja: Sakari Kokkonen

Kuljetusyrittäjä 5/2020

Näppärän kokoinen Nissan NV250 näyttää tutulta, samaa autoa tehdään myös Renault Kangoon nimellä. Mallia saa sekä tavara-autona sekä henkilökuljetuksiin soveltuvana tila-autona.

Koeajoimme 4,6  metrin pituisen pakettiauton, jossa on 4,6 kuution tavaratila. Auto soveltuu mainiosti sekä kaupunkiin että maantielle. Siitä pitävät huolen voimalinjan 1,5-litrainen ja 115-hevosvoimainen dieselmoottori sekä kuusinopeuksinen käsin valittava vaihteisto. Ohjaamossa on sopivasti tilaa myös pidemmälle kuljettajalle ja vieressä tilat kahdelle henkilölle. Tilan kapeuden vuoksi on kuitenkin järkevää  ottaa kyytiin vain yksi henkilö. Apumiehen penkit voidaan  taittaa ylös ja näin saada lisää tavaratilaa tavaroille.

Tavaratila on pienestä ulkomitasta huolimatta tilava. Takapyörien kotelot vievät vain hiukan tilaa. Auton lattiapinta on matalalla, joten lastaaminen sujuu vaivattomasti. Lattialla on riittävästi sidontalenkkejä
kuorman varmistukseen. Myös sivuseinissä on omat sidontapisteet. Lattia on sopivasti karhennettu estäen tavaran liikkumisen.

Koeajossa ollut Nissan NV250 oli varustettu Working star -varustepaketilla. Pakettiin kuuluvat muun muassa automaatti-ilmastointi, peruutustutka ja navigaattori. Varusteet tekevät ajamisen helpoksi sekä  aupunkipyörittelyssä että pidemmillä reissuilla. Kahdeksansadan kilon kantavuus riittänee kohtuullisen kokoisen tavaran kuljettamiseen, joten auto sopii hienosti päivittäiseen tavaransiirtoon sekä yrityksen huoltotöihin liittyviin kuljetuksiin.

Nissan NV250

Pituus: 4 670 mm
Tavaratilan tilavuus: 4,6 m3
Varustetaso: Working Star, L2H1, 3-paikkainen
Moottori: 1,5 dCi / 115 hv
Manuaalivaihteisto: 6 nopeutta

Yara-AdBlue

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: