Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Peugeot Partner - pakettiauto hankaliin olosuhteisiin

Laitteet rikki, pitäisi viedä työkaluja maastoon ja tuoda rikkoutunut komponentti takaisin ihmisten ilmoille. Kun näin tapahtuu, on maastokäyttöön soveltuva pakettiauto kullan arvoinen. Automobiles Dangelin rakentamalla nelivetotekniikalla varustettu Peugeot Partner 4x4 soveltuu mainiosti tällaisiin operaatiohin.

Kirjoittaja: Sakari Kokkonen

Kuljetusyrittäjä 3/2020

Auton ulkonäkö vakuuttaa, maastokelpoisuus käy ilmi selkeästi. Kahdeksan sentin maavaran lisäys näkyy hyvin ulospäin. Etu- ja takaylitykset ovat lyhyitä, joten korin lähestymis- ja jättökulmat mahdollistavat  poikkeamisen myös hankaliin paikkoihin. Peugeot Partner 4x4 ei ole pelkästään pikitielle rakennettu pakettiauto vaan oikea, vaikeissa olosuhteissa toimiva maasturi.

Ranskalaista mukavuutta.

Autoon on helppo istahtaa. Soikea ohjauspyörä on mukava ja mahdollistaa erittäin hyvän näkymän mittaristoon. Ohjauspyörän yläosa jää mittariston alapuolelle, joten näkymä on esteetön. Lisäksi ohjauspyörän  materiaali on liukumaton, joten se soveltuu hienosti tarkkaan maastoajeluun. Kuusivaihteisen vaihteiston keppi on sopivalla kohdalla, samoin näppärä automaattisen nelivedon sekä tasauspyörästön lukon katkaisin.

 

Lisätilaa.

Ohjaamossa on tavaran kuljettamiseksi näppärä yksityiskohta, oikeanpuoleinen penkki taittuu ylös ja pitkää tavaraa voi lastata väliseinässä olevan luukun kautta. Näkyvyys ulos on hyvää tasoa, sivupeilien alaosan näkyvyys voisi olla hiukan laajempi. Oikeanpuoleisessa ovessa on kamera, joka tarkkailee katvealueita. Kojetaulun monitoiminäyttöön saadaan kuva kameran näyttöalueesta. Tämä tuo turvallisuutta kaistanvaihtoon.  Kuljettajan istuin tarjoaa erinomaisen tuen.

Auton ajo-ominaisuudet ovat kohdillaan, automaattinen neliveto voidaan kytkeä päälle tarvittaessa. Järjestelmä tunnustelee etupyörien luistoa ja tarvittaessa kytkee viskokytkimen avulla nelivedon päälle. Alle  kolmenkymmenen kilometrin nopeuksissa voidaan käyttää lukittavaa taka-akselin tasauspyörästöä. Hyvän alaväännön omaava, 131-hevosvoimainen Turbo-Diesel yhdistettynä kuusinopeuksiseen vaihteistoon, vaikuttaa pieneen nelivetopakuun juuri sopivalta, meno maittaa. Auton tavaratilan voidaan lastata tavaraa 785 kiloa, pisimmillään 3,45-metristä tavaraa. Tavaratilan käyttöä haittaa sinne pystyyn asennettu varapyörä.  Kuormanvarmistuspisteet ovat riittävät.

Lastattavuutta.

Peugeot Partner 4x4 on näppärä, monikäyttöinen pakettiauto, jolla voi viedä tavaraa myös hankaliin paikkoihin maastossa. Auto on myös omassa elementissään päällystetyillä valtateillä, karkea maastoautomaisuus  ei kuulu tämän auton ominaisuuksiin.

Peugeot Partner
BlueHDI 130 XL 4x4

Moottori: 1 499 cm3, 131 hevosvoimaa
Vaihteisto: käsivalintainen, kuusi nopeutta
Voimansiirto: etuveto, jakovaihteisto, viskokytkin, automaattinen neliveto
Omapaino: 1 615 kg
Kokonaispaino: 2 400 kg
Kantavuus: 785 kg
Jarrullinen perävaunu: 1 200 kg
Pituus/leveys: 4 573 mm /1 848 mm
Tavaratilan pituus/leveys: 2 167 mm /1 630 mm (tavaratilan aukosta 3 440 mm)
Tavaratilan korkeus: 1 270 mm
Tavaratilan tilavuus: 4,4 m3

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: