Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Päivitetty legenda Ford Transit

Ford Transit on käsite kuljetusalalla. Jo yli viidenkymmenen vuoden ajan Transitilla on siirretty tavaraa kaikkialla maapallolla. Tänä vuonna markkinoille tuli jo legendan kuudes sukupolvi uudella moottorilla ja monipuolisilla vaihteistovaihtoehdoilla. Matka jatkuu siis edelleen.

Kirjoittaja: Sakari Kokkonen

Kuljetusyrittäjä 8/2019

Koeajossamme oli mallisarjan keskimmäinen edustaja, 11,5 kuution tavaratilalla varustettu Ford Transit -pakettiauto. Autoon on asennettu alumiininen Q-Top kattoteline takaoveen kiinnitetyillä tikkailla. Näillä varusteilla auton kuormauskapasiteetti on vähintäänkin riittävää luokkaa. Auton varusteisiin kuuluu myös puhekomennuksella toimiva ja 8 tuuman värinäytöllä varustettu Ford Sync3 -järjestelmä, jolla voi hallita auton erilaisia toimintoja kuten navigaattoria. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja kuljettajan huomio säilyy koko ajan liikennetilanteissa.

Selkeä monitoiminäyttö.
Miellyttävää matkantekoa.

Autoa ajaessani huomasin selvästi valmistajan satavuotisen perinteen auton valmistuksessa. Ohjaamo on hiljainen ja viihtyisä, kitinät ja narinat ovat poissa. Kaksilitrainen, 185-hevosvoimainen EcoBlue -moottori liikuttaa autoa sutjakkaasti. Kuusinopeuksinen automaattivaihteisto toimii pehmeästi. Etuvetoisen auton ohjattavuus on hyvä. Sähkötoiminen tehostus on napakkaa kovassa vauhdissa ja kevyt nurkkapyörittelyssä. Kaistavahdin toiminta on hiukan kulmikasta, mutta järjestelmä on helposti poiskytkettävissä, kun ajellaan kapeilla suomalaisilla ränniteillä. Auton Xenon-ajovalojen kantama on huippulaatua, samoin ajovalojen automaattitoiminnan logiikka.

Akseliväliltään 3 750-millisen pakettiauton kuormatilan korkeus on 1 886 milliä ja pituus 3 533 milliä, suurin leveys 1 784 milliä. Pyöräkoteloiden kohdalla leveys on 1 392 milliä, joten kyytiin saadaan neljä EUR-lavaa poikittain. Kantavuutta 3 500 kilon kokonaispainoisella autolla on reilut 1 300 kiloa. Näillä arvoilla varmaan pärjää pikkupakettien jaossa. Kuormatilassa kuormanvarmistuspisteet ovat asianmukaisia.

Transitin kehityskaari on ollut todella pitkä. Alkuaikojen 50 hevosvoiman dieselmoottorista on tultu tämän päivän 185-hevosvoimaiseen moottoriin. Reiluun viiteenkymmeneen vuoteen mahtuu monenlaista tarinaa. Uusi Transit on henkilöautomainen, runsain lisävarustein varustettu nykyaikainen tavarankuljetusauto, jolla on menestyksekäs historia takana.

Tavaraa kyytiin.
Tukevasti tavaraa katolle.

Ford Transit Van Limited 350 L3H2
Etuveto

Moottori: Ford EcoBlue 2.0, 185 hv / 415 Nm
Vaihteisto: Automaatti, kuusi nopeutta
Akseliväli: 3 750 mm
Pituus: 5 981 mm
Korkeus: 2 530 mm
Leveys: 2 059 mm

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: