Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.
Scania.V8

Kuorma- ja pakettiautoilla eduskuntaan

Lämmin kiitos kaikille jäsenillemme, jotka osallistuitte uuden eduskunnan kansanedustajien kuljetuksiin. Suurin osa kuljetuksista tapahtui keskiviikkona 4. syyskuuta, kun yli kolmekymmentä ajoneuvoa saapui eduskuntatalolle. Maakunnissa toteutui parikymmentä kuljetusta rautatieasemalle tai lentokentälle.

Kirjoittaja: Heini Polamo

Kuljetusyrittäjä 6/2019

SKAL jäsenineen on perinteisesti tarjonnut uuden eduskunnan kansanedustajille kuljetukset työpaikalleen syysistuntokauden avauspäivänä. Tänä vuonna se osui pilvipoutaiseen keskiviikkoon 4.9. Saimme pystyttää vastaanottopisteemme Eduskuntatalon eteen kahdeksan vuoden tauon jälkeen, sillä vuonna 2015 Eduskuntatalo oli remontissa ja kuljetukset päättyivät läheiselle Kansalaistorille.

Tapahtuman järjestelyt käynnistyivät jo pian huhtikuisten vaalien jälkeen, kun uudet kansanedustajat olivat tiedossa ja alueyhdistykset alkoivat kartoittaa kummiyrittäjiä omilla alueillaan. Helsingin päässä aloimme järjestellä lupia Helsingin kaupungilta ja muilta viranomaisilta. Tärkein tuki tuli suoraan eduskunnasta. Saimme tapahtuman hienosti järjestettyä eduskunnan turvallisuusesimiehen ja kanslian avulla.

Kuljetusten määränpää Helsingissä oli Eduskuntatalo. Muualla Suomessa kansanedustajat saivat kuljetuksen liikenneasemalle tai vaikkapa alueen ELY-keskukselle. Pääasia on, että syntyi kontakti ja kansanedustajalle mahdollisuus syventää tietojaan alasta kummiyrittäjän kanssa keskustellen.

Kuljetusyrittäjäkummit aktiivisina

Syyskuun kuljetuksista vastasivat SKAL ry:n kummiyrittäjät verkostoineen. SKAL:n alueyhdistykset ovat tärkeässä roolissa siinä, että jokaiselle kansanedustajalle nimetään tämän halutessa kummiyrittäjä. Kummiyrittäjän tehtävänä on tarjota edustajalleen tietoa lainsäädännön käytännön vaikutuksista kuljetusalaan ja sen yrityksiin.

Kahviteltallamme piipahti kuljetuksiin osallistuvien kansanedustajien ohella toistakymmentä kansanedustajaa, joten yhteensä saavutimme yli 60 päättäjää tempauksellamme. Myönteistä huomiota tuli myös tiedotusvälineissä ja sosiaalisen median kanavissa.

Vastaanotto eduskuntatalolla kesti aamun puoli kahdeksasta kahteen iltapäivällä. SKAL-tiimi paikan päällä käsitti toimitusjohtaja Iiro Lehtosen, edunvalvontajohtaja Ari Herralan, Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtajan Mikko Voutilaisen ja viestintäpäällikkö Heini Polamon.

Aurinko paistoi jo silmiin, kun liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin saapui Eero Hakalan EH Trans Oy:n kyydissä, vasemmalla Iiro Lehtonen.

Katso printtilehdessä julkaistut kuvat liitetiedostoista.

Lisää kuvia löytyy SKAL:n Facebookista:
 

Ladattavat tiedostot

Ladattavat tiedostot

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: