Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.
SKAL kalenteri 2020 banneri

Katsastaisitko koko yritystoimintasi

Kirjoittaja: Iiro Lehtonen

Kuljetusyrittäjä 6/2017

SKAL haluaa olla maineensa veroinen: huomisen tiennäyttäjä. Olemme viime vuodet panostaneet vahvasti asiantuntijapalveluun ja tuotekehitykseen, jotta voisimme tarjota aitoa apua kuljetusyrittäjän liiketoimintaan. Yrityksensä johtamiseen kuljetusyrittäjä tarvitsee sekä työkaluja että neuvoja, erityisesti monissa muutostilanteissa. Yrityksen kasvua, uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin tarttumista tai kalustohankintojen tekemistä voi ratkaisevasti helpottaa meidän asiantuntija-apumme, jonka luottamuksella jäsenyrittäjälle tarjoamme.

Uusin palvelutuotteemme on Yrityskatsastus. Jäsenyrittäjä voi tilata meiltä asiantuntijan arvioimaan kuljetusyrityksensä toimintaa. Etukäteen hyvin valmisteltu, yhden päivän kestävä yrityskatsastus antaa yrittäjälle mahdollisuuden pysähtyä mentorina toimivan asiantuntijamme kanssa arvioimaan oman yrityksensä nykytilaa ja kehityskohteita.

Katsastuksessa käydään läpi koko kuljetustoiminta: yritysrakenne, taloustilanne, tilinpäätökset, sopimukset, työntekijät, keskeiset riskit, digivalmius ja tulevaisuuden näkymät. Asiantuntijamme kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten jäsenyritys täyttää lakisääteiset velvoitteensa. Katsastuksen jälkeen jäsenyritys saa loppuraportin, joka käy muistilistasta suositeltavien jatkotoimien suhteen.

Olemme jo käynnistäneet katsastustoiminnan ja kaksi kuljetusyritystä on katsastettu. Yrittäjät olivat halukkaita saamaan ulkopuolisen näkemyksen yrityksensä nykytilasta sekä parantamaan oman yrityksensä toimintaa ja riskienhallintaa. He saivat loppuraporttiin kirjattuna myös käytännönläheisen listan tuottavuutta lisäävistä toimenpiteistä. Hienoa, että asiantuntijalle esitettiin myös kysymys katsastustoiminnan jatkamisesta ensi vuonna.

Kuljetusyrityksen kannattaa kiinnittää huomiota palvelunsa laatuun. Ne, jotka parhaiten asiakastaan palvelevat, pärjäävät. Jos tarvitset kuljetustoimintaasi laatujärjestelmää, olemme räätälöineet kuljetusyrityksen tarpeisiin sopivan SKAL laatuhyväksynnän. Jos koet pärjääväsi ilman laatujärjestelmää, pohdi katsastaisitko koko yritystoimintasi.

Kirjoittajasta

Iiro Lehtonen on Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n toimitusjohtaja vuodesta 2007 alkaen, iiro.lehtonen@skal.fi.

Kuljetusyrittäjä 1/2020
Kuljetusyrittäjä 8/2019
Kuljetusyrittäjä 5/2019
Kuljetusyrittäjä 6/2019

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: