Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Jostain kotoisin

Kirjoittaja: Heini Polamo

Kuljetusyrittäjä 2/2017

”Mä olen Äetsästä”. Opiskelukaverin toteamus herätti, jos nyt ei kateutta, niin haikeutta. Äänessä kuulsi kotiseuturakkaus, jota ihminen kuljettaa mukanaan koko elämänsä, vaikka olisi karistanut kylän tomut jaloistaan kauan sitten. Satuin syntymään paikkakunnalla, josta ei ehtinyt tallentua muistikuvia. Koulukaupunkini oli Helsinki, jonne sukkuloin enimmät vuodet lähikunnasta. Opiskelukaveriini verrattuna en ole kotoisin mistään, minkä pystyisin päälauseessa kiteyttämään.

Tässä kunta ja liikenne -teemanumerossa puhumme kuntapäätöksenteosta ja yrittämisestä kunnissa. Nurmeslainen kuljetusyrittäjä Hannu Mikkilä on tehnyt työtä kotikuntansa eteen valtuuston jäsenenä ja teknisessä lautakunnassa. Useamman kauden kuntapäättäjätaival on tehnyt avarakatseisemmaksi ja tuonut vastapainoa puunajolle. On ollut palkitsevaa olla luomassa kouriintuntuvaa hyötyä kuntalaisille omilla päätöksillä. Paljasjalkainen puumalalainen Jukka Pitkonen pitää valtuustotyössä valtteinaan neuvottelutaitoa ja kykyä tulla toimeen kaikkien kanssa. Voi olla kaikkien kaveri olematta kaikille mieliksi.

Sekä Mikkilä että Pitkonen pitävät ylpeästi kotikuntansa puolia ja katsovat samalla kuljetusalan perään sen, minkä kuntapäätöksenteossa voivat. Syntyperäinen oululainen, OAK:n toimitusjohtaja Jaana Kokko ponnistelee kuntansa hyväksi elinkeinonharjoittajana ja työnantajana, sivussa varsinaisesta kuntapolitiikasta. Hänen luottamustehtäväpanostuksensa liittyvät kuljetusalan toimielimiin, kuten SKAL:n logistiikkavaliokuntaan.

Kotiseutuansa ja toimialaansa voi viedä eteenpäin monin eri tavoin. Väitänkin, että jokainen rehdisti toimiva kuljetusyrittäjä tekee työtä myös kotikuntansa hyväksi ihan vain harjoittamalla elinkeinoaan. Pk-yritykset ovat pitkälti vastuussa Suomen elinvoimaisuudesta, kuntakevään muotitermiä lainatakseni.

Kotiseuturakkauteni liittyy paikkoihin enemmän kuin paikkakuntiin. On maisemia, jotka ovat omiani ja joita kaipaan. Olen hyväksynyt sen, ettei nuoruusmuistoihini kuulu söpön pikkukunnan kirkonkylällä dallailua. Olen kotoisin Helsingistä ja äänestän 9.4. parhaaksi katsomaani päättäjää. Tee sinä samoin omassa kunnassasi!

Heini

Kotiseutuansa ja toimialaansa voi viedä eteenpäin monin eri tavoin. Kuljetusyrittäjän ja kuljetusyrittäjää kannattaa äänestää kuntavaaleissa 9.4.

Kirjoittajasta

Kuljetusyrittäjä-lehden päätoimittaja vuodesta 2012, vastaa myös SKAL ry:n viestinnästä ja liikenneturvallisuusasioista. heini.polamo@skal.fi

Yara
Kuljetusyrittäjä 3/2022
Kuljetusyrittäjä 2/2022
Kuljetusyrittäjä 1/2022
Kuljetusyrittäjä 8/2021
Kuljetusyrittäjä 7/2021

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: