Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.
SKAL kalenteri 2020 banneri

Johtaminen helpommaksi ASKI Plussalla

Kirjoittaja: Iiro Lehtonen

Kuljetusyrittäjä 7/2017

Olemme muutaman vuoden ajan panostaneet vahvasti tuotekehitykseen, erityisesti johtamisen sähköisiin työkaluihin. Tuloksia alkaa nyt näkyä: uusin tuote on ASKI+. Se on Aski.fi -sovelluksesta osin Volvo-säätiön rahoitustuella jatkojalostettu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi työkaluksi. Parhaillaan on meneillään sen koekäyttö neljässä jäsenyrityksessä. Marraskuussa tarjoamme ASKI Plussan sinulle hyödynnettäväksi.

ASKI Plussan avulla voit seurata tärkeimpiä tuotannontekijöitäsi: henkilöstöä, kalustoa ja sopimuksia. Helpotat johtamistasi, kun kirjaat ASKI Plussaan kuljettajasi, koko kuljetuskalustosi eli kuorma-autot, perävaunut ja työkoneet, sekä kaikki tekemäsi sopimukset. Sen sijaan, että yrität itse muistella, milloin kaikkia näitä koskevat eri määräajat umpeutuvat, ASKI+ tekee sen puolestasi ja hälyttää sinut toimimaan etukäteen. Itse päätät, kuinka paljon aikaa varaat toimiin, kun asetat hälytyshetken.

Henkilöstösi osalta voit seurata minkä tahansa pätevyyden voimassaoloa. Iso apu ASKI Plussasta on kuljettajien ammattipätevyyksissä. Näet heti käydyt koulutukset, ja siihen on helppo lisätä uudet. Kun 5/5 täyttyy, siitä muodostuu koulutusrekisteri, jonka pohjalta pystyt paremmin suunnittelemaan uutta kierrosta. Ajokortti, digikortti, ADR-ajolupa, trukkikortti, tie- ja työturvakortit, hygieniapassi, seurattavaa sinulla kyllä riittää! ASKI Plussaan voit kirjata myös työntekijän vuositarkastukset tai vaikka syntymäpäivähälytyksen, ja liitteeksi voit tallentaa työsopimuksen.

ASKI+ seuraa puolestasi myös yrityksesi autojen, perävaunujen ja työkoneiden katsastamista, eikä unohduksia pääse syntymään. Voit seurata myös autokohtaisia kustannuksia, sillä sovellukseen pystyy dokumentoimaan polttoaine-, korjaus- ja rengaskuluja. ASKI Plussaan voit kirjata myös kaikki sammuttimet sekä asettaa viimeiset käyttöpäivät ja hälytysajat. Kalustoluetteloon voit kirjata kaiken sen, minkä näet tarpeelliseksi: vaihtolavat, takalaitanostimet tai vaikkapa säiliöauton mittareiden vakaustarkistukset.

ASKI Plussan avulla olet koko aika kartalla kustannuskehityksestä. Kustannusseuranta perustuu kuorma-autoliikenteen kustannusindeksiin. Näet heti, kuinka paljon kustannukset ovat muuttuneet sopimustesi solmimishetken jälkeen. Jos sinulla on indeksiehto, ASKI+ seuraa sen mahdollista laukeamista sopimuskauden aikana. Sama pätee polttoaineklausuuliin. Kun kirjaat ASKI Plussaan kaikki kuljetus-, alihankinta- leasing-, huolto ja vuokrasopimuksesi, se seuraa puolestasi sopimusten päättymistä ja hälyttää sinut toimenpiteisiin.  

Uskon, että muistin jatkeelle on aina käyttöä. ASKI Plussaan voit tehdä myös yrityskohtaisia tehtävälistoja, ”oman talon juttuja”, vaikkapa hälytys tulevalle tarjouskilpailulle, johon haluat osallistua. Tulemme tarjoamaan tuotetta hintaan 19,90 €/kk (1-3 autoa), 24,90 €/kk (yli 3 autoa) ja 29.90 €/kk (ei jäsenet). Tee johtaminen helpommaksi ASKI Plussalla.

Kuljetusyrittäjä 1/2020
Kuljetusyrittäjä 8/2019
Kuljetusyrittäjä 5/2019
Kuljetusyrittäjä 6/2019

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: