Kuljetusyrittäjien sähköinen ykkösmedia Suomessa ja Kuljetusyrittäjä-lehden rinnakkaisjulkaisu. Painettuna lehtemme jaetaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille sekä valikoiduille sidosryhmille.

Ammatilaisia alalle yhteisvoimin

Kotimaiselle kuljetussektorille puolustusvoimien kouluttamat kuljettajat ovat tärkeää työvoimaa. SKAL ja puolustusvoimat ovat tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä, jolla pyritään turvaamaan ammattitaitoisten kuljettajien saaminen alalle jatkossakin.

Kirjoittaja: Jaana Sivén

Kuljetusyrittäjä 2/2017

SKAL ja kuljetusyritykset osallistuvat säännöllisesti joukko-osastoissa järjestettäviin infotilaisuuksiin ja vievät kuljetusalan ilosanomaa mennessään. SKAL ja Niemi Palvelut Oy houkuttelivat helmikuussa Kaartin jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa uusia alokkaita hakemaan puolustusvoimien kuljettajakoulutukseen. Kaartin jääkärirykmentin noin tuhannen varusmiehen saapumiserästä 70 osallistuu kuljettajakoulutukseen. Näistä noin kymmenen varusmiestä valitaan myös johtajakoulutukseen.

Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen merkitys koko alalle on suuri, sillä vuosittain kaikista maassamme suoritetuista vähintään C-korteista ja perustason ammattipätevyyksistä noin puolet tehdään varusmiespalveluksessa.

SKAL:n asiantuntija Matti Grönfors kertoi varusmiehille kuljetusalasta ja alalle hakeutumisesta.

Ala kiinnostaa varusmiehiä

Kasper Haapanen on helsinkiläisen Hinauspalvelu Haapasen kasvatteja. Kasperin suunnitelmissa on päästä kuljettajakoulutukseen ja jatkaa alalla joko perheyrityksessä tai muualla. Myös perheyrityksen puikkoihin hyppääminen aikanaan kiinnostaa.

Kasper Haapanen

Sebastian Saukkonen näkee kuljettajakoulutuksesta saatavan kuorma-autokortin ja ammattipätevyyden hyvänä tulevaisuuden turvana. Oikeustieteelliseen varusmiespalveluksen jälkeen hakeva Sebastian pohtii, että kuljetusalan kesä- ja kausityöt voisivat olla hyvä tienestimahdollisuus opiskelijalle.

Sebastian Saukkonen

Myyjänä ja varastomiehenä siviilissä töitä tekevä Jesse Kadenius toivoo, että C-kortti auttaisi saamaan monipuolisempia työtehtäviä.

Jesse Kadenius

Kalustopäällikkö Ville Mamia sekä resurssikoordinaattori Pirkka Lind esittelivät Niemi Palveluiden työtehtäviä aina kesätöistä pidempään uraan asti.

Ville Mamia (oik.) ja Pirkka Lind (vas.) Niemi Palveluilta

Yhteistyössä jäsentemme hyväksi: