Näin voit auttaa

Osana kansainvälistä yhteisöä Suomi yhdessä muun Euroopan kanssa lähettänyt Ukrainaan sekä humanitaarista apua että puolustusmateriaalia. SKAL on kanavoinut apunsa Unicefin kautta.

Avustuskuljetukset – yhteys SPR:n logistiikkakeskukseen

Avustusjärjestöt, kuten Suomen Punainen Risti, toimittavat apua Ukrainaan ja pakolaisia vastaanottaviin naapurimaihin alueilla tehtyjen tarvekartoitusten ja paikallisten sisarjärjestöjensä pyyntöjen perusteella. 

Jos SKAL:n jäsenistössä on yrityksiä, jotka haluavat lahjoittaa kuljetuskapasiteettia Ukrainan sodan uhrien avustamiseen, suosittelemme ensisijaisesti ilmoittamaan siitä Suomen Punaisen Ristin Logistiikkakeskukseen (sähköposti: logistics@redcross.fi), joka jakaa tämän tiedon myös muille suomalaisille humanitaarista avustustoimintaa tekeville järjestöille. 

Minne kuljetetaan

Mahdolliset kuljetukset suuntautuisivat Ukrainan läntisiin naapurimaihin ja niiden yksityiskohdat kukin kuljetusta tarvitseva järjestö sopii lahjoittajan kanssa. Normaalisti järjestöt julkaisevat/lähettävät tarjouspyyntöjä tarvitsemistaan kuljetuspalveluista. SPR:n logistiikkakeskus voi toimia tässä tilanteessa tiedon välittäjänä, mutta eivät luonnollisesti pysty takaamaan kenellekään kuljetusten toteutumista.

Kuljetusapua vaate- ja tarvikekeräyksiin

Aktiiviset henkilöt ovat organisoineet etenkin vaate- ja tarvikekeräyksiä lähettääkseen apua ukrainalaisille. Näiden keräysten osalta ei ole tiedossa, kuinka hyvin ne perustuvat tarvekartoituksiin ja alueelta tulleisiin pyyntöihin tai onko niiden mahdollinen välivarastointi ja jatkokuljetus järjestyksessä. Spontaanit avustuskeräykset ilmoittelevat sosiaalisessa mediassa toiminnastaan ja somen kautta voi tarjota kuljetusapua näihin hankkeisiin.

Tunnetko sinä tai läheisesi kuormitusta?

Raskaan liikenteen vertaistuki 020 345 888

Meneillään oleva tilanne voi kuormittaa henkisesti monin tavoin. SKAL ja Rahtarit ry tarjoavat vertaistukea liikenneonnettomuuteen tai muihin työhönsä liittyviin kriiseihin joutuneille raskaan liikenteen ammattilaisille. Puhelimitse annettavaa kuunteluapua tarjoaa noin 20 vapaaehtoista. Puhelu numeroon 020 345 888 on soittajalle lisämaksutonta.

Lue lisää vertaistuesta

In cooperation for our members: