Pohjoinen Suomi – Kuntavaalit 2021

Jäsenehdokkaat on listattu sotealuejaon mukaisesti. Pohjoisen Suomen ehdokkaat ovat sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä.

Jaakko Kyllönen, 67 v.
Kainuun Jäteyhtymä Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL, SKAL Pohjois-Suomi, SKAL Ympäristöyritykset,
5 autoa

Puolue: Kokoomus
Kunta: Kuhmo
Vaaliteema: Olen ollut Kuhmon kaupunginvaltuustossa aikaisemmin 10 kautta. Pidin välikauden, kun toimin Linja–autoliiton puheenjohtajana 30.6.21 saakka. Yrittäjyyteen ja elinkeinoihin liittyvät asiat ovat sydäntäni lähellä. Kunta ei toimi yrittäjänä. Kaavoitus ja energiahuolto ovat tärkeitä asioita. Kuntatalouden oltava kunnossa, jotta lähipalvelut voidaan tarjota kuntalaisille. Puhdas ympäristö ei ole pelkästään vihreiden teema.
Motto: Kakkua jaetaan sitten, kun se on leivottu!
www/some: Verkkosivuosoite on tekeillä. Facebook-näkyvyys.

Jari Tervahauta. Kuntavaalit 2021. SKAL ry

Jari Tervahauta, 59 v.
Kalottipalvelu Oy

Jäsenyydet/suoritealat/automäärä: SKAL, SKAL Pohjois-Suomi, Tornion kuorma-autoilijat, 2 autoa

Puolue: Keskusta
Kunta: Tornio
Toimin yrittäjänä perheyrityksessämme, joka tarjoaa yksilöllistä kuljetus- ja nostopalvelua erilaisten asiakkaiden tarpeisiin koko Lapin alueella. Tahdon ylläpitää lappilaista elämänmuotoa ja etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin.
Vaaliteema: Torniossa ei tule enää vähentää koulujen määrää, eivät koulukyyditkään ole ilmaisia. Vanhuksilla tulee olla inhimillinen hoito, tapahtui se sitten kotona tai hoitokodeissa. 
Tuulivoimapuiston kanssa tulee edetä niin, että kuntalaiset vaikuttavat rakentamispäätökseen. Olen avoin hankkeelle ja kiinnostunut puiston tuottamista tuloista kunnan kassaan. Tuotoilla kunta voi investoida kuntalaisten hyvinvointiin. 
Vallitsevaan jätehuoltotilanteeseen, jossa kiinteistöjen keräilyä ja lajittelua tekevät yritykset, en tekisi muutosta.
Motto: Kaiken perusta on, että kunnan talous on kunnossa!
www/some: Facebook

In cooperation for our members: