Ajankohtaista ylakuva 2

SKAL:n mediatiedotteet 2017

24.1.2017 8.08

Digilogistiikka 2017: MobiCarnet sähköistää kuljetusasiakirjojen hallinnan

Helsingin Kuljetuskuutiossa julkistettiin 19.1.2017 virolais-suomalaisen yhteistyöhankkeen ratkaisu kuljetusasiakirjojen hallintaan. Ratkaisu tuodaan markkinoille syksyllä. Seminaaria seurasi yli 100 liikennealan päätöksentekijää ja asiantuntijaa.

Helsingin Kuljetuskuutiossa julkistettiin 19.1.2017 virolais-suomalaisen yhteistyöhankkeen ratkaisu kuljetusasiakirjojen hallintaan. Ratkaisu tuodaan markkinoille syksyllä. Seminaaria seurasi yli 100 liikennealan päätöksentekijää ja asiantuntijaa.


MobiCarnet-tuoteperhe mahdollistaa sähköisen tiedonvaihdon kuljetusprosessin osapuolten ja viranomaisten välillä nk. yhden näytön (single window) periaatteella. Järjestelmä pystyy käsittelemään ajoneuvon telemetriatietoja, ja ajoneuvojenhallintajärjestelmät voidaan kytkeä siihen.


Seminaarissa puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner totesi, että ministeriö kannattaa tietojärjestelmien kehityshankkeita, joiden tuloksena omavalvonta lisääntyy.

– On hienoa, että järjestöt edistävät turvallisuutta ja tarjoavat uusia digitaalisia ratkaisuja. Uusi aika voi tuoda monenlaisia yhteistyömalleja. Meidän on oltava avoimia ja huolehdittava, ettei niitä estetä lainsäädännöllä, Berner muistutti.


Berner_nettiLiikenne- ja viestintäministeri Anne BernerHankkeen pääpartneri ERAA on toteuttaa MobiCarnet-ratkaisualustan. SKAL Kustannus Oy luo järjestelmään kaksi käytännöllistä sovellusta: MobiFootprint mahdollistaa CO2-laskennan automatisoidusti, tarkasti ja reaaliaikaisesti. MobiADR muun muassa ohjeistaa kuljettajaa ajoneuvon kuormauksessa, merkinnöissä ja turvavarusteissa.


Iiro_nettiSKAL Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen


Sovellukset esitteli ERAA:n johtaja Lauri Lusti ja SKAL Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.


Lauri Lusti_nettiinERAA:n johtaja Lauri LustiTeppo_AB_Heini
Tilaisuuden avasi SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola (vas.). Oikealla tilaisuuden juontanut SKAL:n ja MobiCarnet-hankkeen viestintäpäällikkö Heini Polamo ja ministeri Anne Berner.


SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola piti seminaarin avauspuheenvuoron. Digilogistics 2017-seminaarin juonsi viestintäpäällikkö Heini Polamo.


MobiCarnet-tuoteperhe tulee markkinoille syksyllä 2017, jolloin järjestetään julkistamistilaisuus.


CB 293 MobiCarnet-hanketta rahoittaa ERDF; Keskisen Itämeren Ohjelma.

ERAA (Association of Estonian Road Carriers) on MobiCarnet-hankkeen pääpartneri (lead partner). Vuonna 1991 perustettu ERAA on maantieliikenteen kuljetusyritysten etujärjestö.


SKAL Kustannus Oy on Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n kokonaan omistama yhtiö, joka vastaa SKAL:n koulutustoiminnasta, konsultointipalveluista, kustannustoiminnasta ja tuotteiden myynnistä.


MobiCarnetTM on ERAA:n rekisteröity tavaramerkki, MobiFootprintTM ja MobiADRTM ovat SKAL Kustannus Oy:n rekisteröimiä tavaramerkkejä, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaisuuden esitysmateriaaliinterreg+eu


Lisätietoja:

www.mobicarnet.eu

mobicarnet@skal.fi

ERAA: +372 6062040
SKAL: +358 9 478 999

 

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä