Ajankohtaista ylakuva 2

SKAL:n mediatiedotteet 2017

30.9.2017 Suomen paras puunkuormaaja 2017: Kai Sirén

Puunkuormauksen mestari vuonna 2017 on Kai Sirén Pornaisista.

Lue lisää

 

29.9.2017 Tervetuloa Tuuriin Puunkuormaajamestari 2017 -kilpailun finaaliin

Puunkuormaajamestari 2017 -kilpailun finaali pidetään lauantaina 30.9.2017 Tuurissa Pohjanmaalla.

Lue lisää

 

13.9.2017 SKAL Kuljetusbarometri 3/2017: Kuljetusyritysten liikevaihto kerätään kotimaassa, parhaat kuljetusalan suhdannenäkymät 7 vuoteen

Kuljetusyritysten odotukset kuljetusmäärien ja liikevaihdon kehitykseltä ovat korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2011, mutta kannattavuus laahaa edelleen, kertoo SKAL Kuljetusbarometri. Kuljetusyritysten kansainvälistymisen aste osoittautui matalaksi kaikilla mittareilla. Esimerkiksi kabotaasiliikennettä ulkomaille vähintään kerran kuussa harjoittaa noin 2 prosenttia lähes 600 vastanneesta yrittäjästä.

Lue lisää

 

12.9.2017 SKAL Kuljetusbarometri julki 13.9.

SKAL Kuljetusbarometri 3/2017 julkaistaan keskiviikkona 13.9. klo 10. Kyselyyn vastasi lähes 600 kuljetusyrittäjää. Ajankohtaiskysymykset pureutuvat kansainväliseen liikenteeseen. Tuloksista selviää mm. suomalaisten yritysten muissa maissa harjoittaman kabotaasiliikenteen määrä.

Lue lisää

 

30.8.2017 SKAL budjettiriiheen: Odotamme päätöstä tiemaksuista ja ammattidieselistä

Kuljetusyritysten edunvalvoja SKAL odottaa budjettiriiheltä hallitusohjelmaan kirjatun vinjetin viemistä maaliin. Raskaan liikenteen tiemaksupäätöksellä ja ammattidiesel-ratkaisulla on kiire. Viro ottaa aikaperusteisen vinjetin käyttöön ensi vuoden alusta. Suomen tulee seurata esimerkkiä.

Lue lisää

 

29.8.2017 Puheenjohtaja Teppo Mikkolasta talousneuvos

Tasavallan presidentti on myöntänyt Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkolalle talousneuvoksen arvonimen. Tunnustuksen taustalla on Teppo Mikkolan pitkäaikainen toiminta järjestöjen, yhdistysten, säätiöiden ja yritysten hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana.

Lue lisää

 

9.8.2017 Jokainen meistä on ollut ekaluokkalainen

Kun hiljaiset koulut täyttyvät taas lapsista ja hälinästä, kannattaa aikuisten valpastua. Jokainen meistä on joskus ollut alakoululainen, annetaan nyt yhdessä lapsille turvallinen koulutie, muistuttaa SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola.

Lue lisää

 

22.6.2017 SuomiAreenaan pelaamaan reilua peliä kuljetusalan kanssa

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Taksiliitto päivystävät SuomiAreenassa yhdessä Liikkumisen Onnelassa – Porin Kansalaistorin teltalla 46. Tervetuloa pelaamaan kanssamme reilua peliä mukavalla fiiliksellä!

Lue lisää

 

16.6.2017 Kuljetuskalusto kansainvälistynyt Suomen tiestöllä 5 vuodessa – Raskaan liikenteen vinjettimaksu on otettava välittömästi käyttöön

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n järjestämä liikennelaskenta osoitti, että ulkomaisten kuorma-autojen määrä Suomen tieverkolla on yli 9 prosenttia. EU:n sisältä tulevien kuorma-autojen osuus on kasvanut 2,5 prosenttiyksikköä vuoteen 2012 nähden, mikä kertoo kabotaasiliikenteen kasvusta. Venäläisten autojen osuus on hieman laskenut.

Lue lisää

 

10.6.2017 SKAL:n liittokokouksen palkinnot ja tunnustukset: Jarkko Fagerström on maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja

SKAL on vuodesta 2014 alkaen jakanut maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja -tunnustuksen henkilölle, joka on tehnyt arvokasta työtä kuljetusalan ja tavaraliikenteen yritystoiminnan toimintaedellytysten turvaamiseksi. Vuoden 2017 vastuunkantaja-tunnustuksen saa tulliylitarkastaja Jarkko Fagerström aktiivisesta roolistaan liikenteen valvonnassa ja kuljetusalan harmaan talouden torjunnassa.

Lue lisää

 

10.6.2017 Julkilausuma: Kuljetusalan kasvun edellytykset turvattava

Maanteiden tavaraliikenne on selkeässä noususuhdanteessa. Kuljetusala odottaa päättäjiltä toimia, joilla turvataan logistiikan kasvu ja kilpailukyky. Tieverkkomme on korjattava vastaamaan nykyistä paremmin kasvavia tavaravirtoja. Kuljettajakoulutuksella on varmistettava työvoiman riittävyys.

Lue lisää

 

10.6.2017 SKAL Kuljetusyritys 2017 on Kari Malmstedt Oy

Vuoden 2017 SKAL Kuljetusyritys on Suomen suurin raakapuun kuljettaja, enonkoskelainen Kari Malmstedt Oy. Valintalautakunta haki erityisesti suomalaista työtä ja työllisyyttä edistänyttä toimijaa. Malmstedt teki vaikutuksen yrityksenä, joka työskentelee ja työllistää tavoitteellisesti ja rehdisti, omaa osaamistaan ja verkostojaan monipuolisesti käyttäen.

Lue lisää

 

8.6.2017 Kuljetukset kasvussa – SKAL Kuljetusbarometri osoittaa myötäiseen

Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen SKAL Kuljetusbarometri osoittaa kuljetusyrittäjien tavaramäärien ja liikevaihdon selvää kasvua. Tulos vahvistaa käsitystä noususuhdanteen alkamisesta ja Suomen kuljetusmarkkinoiden normalisoitumisesta. Noususuhdannetta tulee vauhdittaa hyvällä tienpidolla ja rakentamisella sekä varmistamalla kuljettajien ammattikoulutus myös tulevaisuudessa.

Lue lisää

 

6.6.2017 Kutsu: SKAL ry:n liittokokous Saimaan rannalla

Viime vuonna 80 vuotta täyttänyt Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kutsuu Sinut seuraamaan liittokokoustaan. Liittokokousohjelma sisältää katsauksen maantiekuljetusalan tuoreimpiin uutisiin ja päätöksenteon paikkoihin sekä perinteisten tunnustusten luovutukset. Luvassa on myös ajankohtaiskatsaus EU-edunvalvontaan Brysselistä.

Lue lisää

 

1.6.2017 EU-liikkuvuuspaketti on pettymys – kabotaasisäännöt ja tiemaksumalli eivät sovi Suomelle

Komission eilen ehdottamaan EU:n liikkuvuuspakettiin sisältyvät kabotaasirajoitusten väljentäminen ja etäisyysperusteinen tiemaksumalli ovat Suomelle haitallisia. SKAL odotti esitykseltä kabotaasiliikenteen valvontakeinojen tehostamista, joustoja ajo- ja lepoaikoihin sekä jäsenvaltioille mahdollisuutta valita sopivin kansallinen tiemaksumalli.

Lue lisää

 

22.5.2017 Kevennä kaasujalkaa tietyömaalla

Teiden päällystyskausi on alkanut. Asfaltti- ja kuljetusalan yritykset vetoavat tienkäyttäjiin, jotta he noudattaisivat tietyömaiden nopeusrajoituksia. Etenkin ammattiautoilijoita haastetaan näyttämään mallia muulle liikenteelle. Tietyömaita riittää, sillä väylien korjausvelkaohjelma tuo tiekorjauksiin tänä ja ensi vuonna yhteensä 500 miljoonan euron lisärahoituksen.

Lue lisää

 

9.5.2017 Olli Blombergille Moottoriliikenteen ansiomitali

Toimittaja Olli Blombergille on myönnetty Moottoriliikenteen ansiomitali. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi mitalit 5.6.2017.

Lue lisää

 

10.4.2017 SKAL:n jäsenyrittäjiä hienosti läpi kuntavaaleissa

Tietoomme tulleista 46 jäsenyrittäjäehdokkaasta suurin osa tuli valituksi kotikuntansa valtuustoon 9.4.2017 käydyissä kuntavaaleissa. Tulos on erinomainen. Kiitämme lämpimästi ehdokkaita ja onnittelemme läpimenijöitä!

Lue lisää

 

1.4.2017 Maanteiden tavaraliikenteen edunvalvoja hakee vaihtoehtohoidoista mielenrauhaa

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta liikennesektorilla on niin nopeatempoista, että asiantuntijaorganisaatiot uhkaavat kuormittua. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on päättänyt panostaa mentaaliharjoitteisiin ja myönteisten mielikuvien herättämiseen ammattilaisten ohjauksessa. Harjoitteita on tarvittu erityisesti liikennekaaren käsittelyyn eriasteisissa lausuntovaiheissa.

Lue lisää

 

28.3.2017 Kutsu: Tervetuloa Puunkuormaajamestari 2017 tiedotustilaisuuteen torstaina 6.4.2017 Tampereelle klo 11.00

Volvo Trucks, Cargoteciin kuuluva Hiab ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry yhteistyökumppaneineen järjestävät puunkuormauksen ammattilaisten keskuudessa erittäin suositun kiertueen jo 32. kerran.

Lue lisää

 

28.3.2017 Asiantuntijaharjoittelijaksi Brysselin toimistolle syksystä 2017 kesään 2018

SKAL:n ja liikennesektorin yrittäjä- ja työnantajajärjestöjen (ALT, LAL, STL, AKL, SAKL, Suomen Tieyhdistys) ja Suomen Yrittäjien yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle syyskuu 2017 – kesäkuun loppupuoli 2018 jälleen avoimena asiantuntijaharjoittelijan paikka. Tehtävä on tarkoitettu korkeakouluopinnoissaan valmistumisvaiheeseen edenneille opiskelijoille.

Lue lisää

 

13.3.2017 Meidän kunnassa liikenne sujuu, on elinvoimaa ja osataan ostaa; Kuljetusyrittäjien kärjet kuntavaaleissa

Kuntavaaleissa 9.4. on kuljetusyritysten kannalta tärkeää, että kunnissa liikenne sujuu, on elinvoimaa ja osataan ostaa. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry osallistuu vaaleihin näillä teemoilla, joihin myös puolueet ovat ottaneet kantaa. SKAL:n jäsenyrittäjiä on ehdolla valtuustoihin eri puolilla Suomea. He tuovat kuntapolitiikkaan arvokasta liikenteen ja logistiikan asiantuntemusta.

Lue lisää

 

31.1.2017 SKAL Kuljetusbarometri 1/2017: Biotalouden investoinnit ruokkivat kuljetusten kysyntää; energiatehokkuutta kuljetuskaluston optimoinnilla, varovaista kiinnostusta yhdistelmäpituuden kasvattamiseen

Kuljetusyritysten myynti jatkoi maltillista kasvuaan syksyn aikana, mutta kannattavuus laahaa edelleen. Kysyntää ohjaavat infrarakentaminen, biotalousinvestoinnit ja vähitellen myös viennin virkistyminen. Kuljetusyritykset parantavat energiatehokkuutta kalustovalinnoilla ja ennakoivalla ajotavalla.

Lue lisää

 

30.1.2017 Kutsu SKAL:n kuljetusbarometrin julkistamiseen 31.1.2017

SKAL Kuljetusbarometri 1/2017: Energiatehokkuutta kuljetuskaluston optimoinnilla, kiinnostusta yhdistelmäpituuden kasvattamiseen

Lue lisää

 

24.1.2017 Digilogistiikka 2017: MobiCarnet sähköistää kuljetusasiakirjojen hallinnan

Helsingin Kuljetuskuutiossa julkistettiin 19.1.2017 virolais-suomalaisen yhteistyöhankkeen ratkaisu kuljetusasiakirjojen hallintaan. Ratkaisu tuodaan markkinoille syksyllä. Seminaaria seurasi yli 100 liikennealan päätöksentekijää ja asiantuntijaa.

Lue lisää

 

19.1.2017 Vuoden 2016 Kuljetuskuutio Tullille

SKAL ry luovuttaa vuoden 2016 Kuljetuskuutio-palkinnon Tullille. Palkinnolla SKAL nostaa esiin Tullin arvokkaan roolin kuljetusrikollisuuden ja kuljetusalan harmaan talouden torjunnassa ja paljastamisessa viime vuosina.

Lue lisää

 

19.1.2017 Livessä aineksia kilpailukyvyn parantamiseen

Live-selvityksessä ehdotettu polttoaineveron alentaminen parantaa Suomen kilpailukykyä. Raskaan liikenteen tienkäyttömaksut määritellään aikaperusteisesti ja maksut perii Live ilman välikäsiä. Tierahoituksen lähteet lisääntyvät, kun myös ulkomainen liikenne maksaa tienkäyttömaksua.

Lue lisää

 

5.1.2017 Nimityksiä Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy:ssä

Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:n johtava asiantuntija, varatuomari Petri Verronen, on nimitetty Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy:n toimitusjohtajaksi ja OTM Mikko Hanni lakimieheksi.

Lue lisää

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä