Ajankohtaista ylakuva 2

Sidosryhmien uutiset 2017

15.5.2017 14.33

Automuseoiden neuvottelukunta palkitsi Vuoden ajoneuvomuseon

Myllyn vanhat autot ensimmäinen Vuoden ajoneuvomuseo.

Automuseoiden neuvottelukuntaan kuuluu 21 ajoneuvomuseota. Yhdistys valitsee ja julkistaa Vuoden ajoneuvomuseon vuosittain. Tunnustuspalkinnolla pyritään lisäämään ajoneuvomuseoiden tunnettuutta ja arvostusta. Tavoitteena on myös jakaa museoiden kesken hyviä käytänteitä ja siten parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Palkitsemisperusteet   

Vuoden ajoneuvomuseo -tunnustuspalkinnolla annetaan tunnustusta niille, jotka ovat onnistuneet työssään huomionarvoisella tavalla. Koska absoluuttisesti parasta ei pystytä määrittelemään, palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt merkittävällä tavalla ajoneuvomuseoiden yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta tuo uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia ajoneuvomuseoalalle. Vahva kehittämistyö, monipuoliset kokoelmat, onnistunut panostus esimerkiksi tiettyyn ajoneuvotyyppiin, siisteys ja huomionarvoiset teemanäyttelyt ovat merkille pantavia seikkoja palkitsemispäätöstä tehtäessä. Lisäksi voidaan myöntää Vuoden erikoispalkinto museolle, työryhmälle, projektille tai henkilölle merkittävästä museoalan teosta tai pitkäjänteisestä vaikuttamisesta ajoneuvomuseoiden kehittämiseksi.

Myllyn vanhat autot ensimmäinen Vuoden ajoneuvomuseo

Automuseoiden neuvottelukunta päätti yksimielisesti valita ensimmäiseksi Vuoden ajoneuvomuseoksi Automuseo Myllyn vanhat autot ja erityisesti sen taustahahmot Keijo ja Mika Hirvosen.

Palkinnon myöntämistä perustellaan museon huikealla laajenemistahdilla: Museo avattiin kesällä 1999, jolloin nähtävillä oli 60 autoa 1 200 m²:n tiloissa. Tiloja on siitä lähtien laajennettu joka toinen vuosi, ja nykyään museolla on yli 4 000 m² näyttelytilaa ja 700 m² varastotilaa. Museonäyttelyssä on yli 200 henkilöautoa, 20 kuorma-autoa, 10 pakettiautoa sekä 130 moottoripyörää ja mopoa. Merkittävänä pidettiin myös sitä, että museo toimii perheyhtiönä ja sen kokoelmiin kuuluvat ajoneuvot on yhtiön tai sen omistajien lähipiiriin kuuluvien omistuksessa. Museo on myös avoinna yleisölle laajalla aikataululla.

Erityisesti palkintoperusteluissa mainittiin Myllyn vanhojen autojen perustaja Keijo Hirvonen, joka on harrastanut museoajoneuvoja jo 60-luvulta lähtien ja ollut mukana jo vuonna 1979 perustamassa harrastuspohjaista Ylämyllyn wanhaa automuseota. Keijo osallistuu perheenjäsenineen aktiivisesti museon ajoneuvoilla harrasteajotapahtumiin.

Automuseoiden neuvottelukunta luovutti Keijo Virtaselle ja Myllyn vanhat autot -automuseolle Vuoden ajoneuvo -kiertopalkinnon ja -muistopalkinnon sunnuntaina 7.5.2017 Lahden Classic Motorshow’ssa tieliikenteen valtakunnallisen erikoismuseo Mobilian osastolla.


vuoden-ajoneuvomuseo
Mika ja Keijo Hirvonen vastaanottivat Myllyn vanhat autot -automuseolle myönnetyn Vuoden ajoneuvomuseopalkinnon Lahden Classic Motorshow’ssa. Palkinnon ojensi Martti Piltz (oik.) Automuseoiden neuvottelukunnan puolesta. Kuva: Mobilia


Automuseoiden neuvottelukunta

Automuseoiden neuvottelukunta (ry) on Suomessa toimivien moottoriajoneuvomuseoiden yhteistyöelin. Se aloitti toimintansa vuonna 2007. Neuvottelukunnan tavoite on ollut keskinäisen yhteistyön kehittäminen, yhteinen viestintä ja toisilta oppiminen.


Neuvottelukuntaan kuuluu nykyään 21 ajoneuvomuseota. Koordinaattorina toimii tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Museovirasto on osallistunut asiantuntijana neuvottelukunnan työhön. Automuseoiden neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa yhteisille neuvottelupäiville.

Yhdistyksen Suomen automuseot -esite on luettavissa osoitteessa:
https://issuu.com/mobiliamuseo/docs/automuseoesite_a3_v8_painettava


Lisätietoja:
Automuseoiden neuvottelukunta, Martti Piltz puh. 045 666 3111
martti.piltz@mobilia.fi

Palaa otsikoihin
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä