Ajankohtaista ylakuva 2

Ajankohtaista

Täältä löydät SKAL:n viimeaikaisimmat lausunnot, esitykset, kannanotot, SKAL:n ja sidosryhmien tiedotteet sekä SKAL:n asiantuntijoiden esitelmät eri tilaisuuksissa.

Uutisotsikot

19.10.2017 LVM: Kari Wihlman Liikenneviraston pääjohtajaksi 1.1.2018 alkavalle toimikaudelle

Valtioneuvosto on 19. lokakuuta 2017 nimittänyt Liikenneviraston pääjohtajaksi varatuomari Kari Wihlmanin. Wihlmanin viisivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2018.

Lue lisää

 

19.10.2017 LVM: Liikennepalvelulain toisessa vaiheessa mukaan koko liikennejärjestelmä

Liikennepalvelulaki kokoaa yhteen liikennemarkkinoiden lainsäädännön ja luo edellytykset liikenteen digitalisaatiolle ja uusille liiketoimintamalleille. Ensimmäisessä vaiheessa liikennepalvelulakiin koottiin tieliikennettä koskevat säädökset. Toisessa vaiheessa mukaan liitetään lento-, meri- ja raideliikenteen markkinoita ja kuljetushenkilöstön pätevyyksiä koskevat säädökset.

Lue lisää

 

12.10.2017 Kohta yrittäjäkin voi sairastaa

Suomen Yrittäjien tiedote yrittäjän sairauspäivärahan omavastuuajan lyhenemisehdotuksesta.

Lue lisää

 

12.10.2017 Perjantai 13.10. on Tapaturmapäivä

Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn.

Lue lisää

 

EU-edunvalvonta hoituu Brysselin toimipisteeltämme

SKAL siirsi EU-edunvalvontansa Brysseliin huhtikuussa 2012, jossa järjestöä edustaa johtaja Pasi Moisio. Moisio on SKAL:n johtoryhmän jäsen ja raportoi Suomeen säännöllisesti. SKAL:n ja Suomen Yrittäjien yhteinen toimipiste sijaitsee Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n Brysselin toimiston yhteydessä. Euroopan komission ja neuvoston päärakennusten läheisyydessä. SKAL hoitaa myös Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Linja-autoliiton EU-edunvalvontaa, ja tekee tiiviisti yhteistyötä muiden pohjoismaisten kuljetusalan järjestöjen kanssa.

SKAL Kuljetusbarometri 3/2016:
Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen;  

Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä


Kuljetusyritysten talous kehittyi suotuisasti kesäkauden aikana, kertoo SKAL Kuljetusbarometri. Liikevaihdon ja kannattavuuden kehitystä ennustavat viisarit asettuivat plussan puolelle. Kysynnän ajurina toimi edelleen eteläisen Suomen infrarakennusbuumi.


Kuljetusyritysten liiketoimintaa helpottavien, automatisoitujen prosessien ja seurantajärjestelmien hyödyntämisessä löytyi runsaasti kehitettävää. Helppokäyttöisille sähköisille sovelluksille olisi kysyntää.
Tule jäseneksi

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä