Ajankohtaista ylakuva 2

Ajankohtaista

Täältä löydät SKAL:n viimeaikaisimmat lausunnot, esitykset, kannanotot, SKAL:n ja sidosryhmien tiedotteet sekä SKAL:n asiantuntijoiden esitelmät eri tilaisuuksissa.

Uutisotsikot

15.8.2017 LVM ja LiV: Tieverkon korjausvelan kasvu on saatu pysäytettyä

Liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen tarkoitettu 600 miljoonan euron lisäraha vaikutti jo ensimmäisenä vuonna. Vuosina 2016–2019 rahoituksen turvin korjataan väyliä, jotka palvelevat työmatkaliikennettä sekä elinkeinoelämän kuljetuksia ja parantavat liikenneturvallisuutta.

Lue lisää

 

10.8.2017 Liikenne- ja viestintäministeriön budjettiehdotus 3,4 mrd. euroa

Liikenne- ja viestintäministeriö ehdottaa hallinnonalalleen 3,37 miljardin euron määrärahoja vuodelle 2018. Lisäystä vuoden 2017 varsinaiseen talousarvioon on 144 miljoonaa euroa.

Lue lisää

 

9.8.2017 Jokainen meistä on ollut ekaluokkalainen

Kun hiljaiset koulut täyttyvät taas lapsista ja hälinästä, kannattaa aikuisten valpastua. Jokainen meistä on joskus ollut alakoululainen, annetaan nyt yhdessä lapsille turvallinen koulutie, muistuttaa SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola.

Lue lisää

 

3.8.2017 Poliisin päivä lauantaina 26.8.2017 - eritysteemana #nettipetos

Poliisin päivän tapahtumia järjestetään lauantaina 26.8.2017 kaikkien poliisilaitosten alueella.

Lue lisää

 

EU-edunvalvonta hoituu Brysselin toimipisteeltämme

SKAL siirsi EU-edunvalvontansa Brysseliin huhtikuussa 2012, jossa järjestöä edustaa johtaja Pasi Moisio. Moisio on SKAL:n johtoryhmän jäsen ja raportoi Suomeen säännöllisesti. SKAL:n ja Suomen Yrittäjien yhteinen toimipiste sijaitsee Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n Brysselin toimiston yhteydessä. Euroopan komission ja neuvoston päärakennusten läheisyydessä. SKAL hoitaa myös Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Linja-autoliiton EU-edunvalvontaa, ja tekee tiiviisti yhteistyötä muiden pohjoismaisten kuljetusalan järjestöjen kanssa.

SKAL Kuljetusbarometri 3/2016:
Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen;  

Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä


Kuljetusyritysten talous kehittyi suotuisasti kesäkauden aikana, kertoo SKAL Kuljetusbarometri. Liikevaihdon ja kannattavuuden kehitystä ennustavat viisarit asettuivat plussan puolelle. Kysynnän ajurina toimi edelleen eteläisen Suomen infrarakennusbuumi.


Kuljetusyritysten liiketoimintaa helpottavien, automatisoitujen prosessien ja seurantajärjestelmien hyödyntämisessä löytyi runsaasti kehitettävää. Helppokäyttöisille sähköisille sovelluksille olisi kysyntää.
Tule jäseneksi

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä