Pääkuva 998x232

Uusimmat

SKAL ja Taksiliitto SuomiAreenassa 10.–14.7.2017

Liikkumisen Onnelassa pelataan reilua peliä

flyer_kuva_uutiskirje

SKAL on tänä kesänä SuomiAreenassa yhteisellä osastolla Taksiliiton kanssa 10.–14.7. Kansalaistorin teltallamme Liikkumisen Onnelassa on vallalla reilun pelin säännöt ja ketään ei kiusata. Keskiviikkona puoliltapäivin esitetään valtiovallalle ”mahrottomii kysymyksii tuanoi liikenteest” torivartissa.SKAL Kuljetusyritys 2017 on Kari Malmstedt Oy

IMG_9535

Vuoden 2017 SKAL Kuljetusyritys on Suomen suurin raakapuun kuljettaja, enonkoskelainen Kari Malmstedt Oy. Valintalautakunta haki erityisesti suomalaista työtä ja työllisyyttä edistänyttä toimijaa. Malmstedt teki vaikutuksen yrityksenä, joka työskentelee ja työllistää tavoitteellisesti ja rehdisti, omaa osaamistaan ja verkostojaan monipuolisesti käyttäen.SKAL:n liittokokouksen julkilausuma:

Kuljetusalan kasvun edellytykset turvattava

SKAL tiedotenoste 70 70


Maanteiden tavaraliikenne on selkeässä noususuhdanteessa. Kuljetusala odottaa päättäjiltä toimia, joilla turvataan logistiikan kasvu ja kilpailukyky. Tieverkkomme on korjattava vastaamaan nykyistä paremmin kasvavia tavaravirtoja. Kuljettajakoulutuksella on varmistettava työvoiman riittävyys.Kuljetukset kasvussa

SKAL Kuljetusbarometri osoittaa myötäiseen 

SKAL barometrinoste 70 70

Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen SKAL Kuljetusbarometri osoittaa kuljetusyrittäjien tavaramäärien ja liikevaihdon selvää kasvua. Tulos vahvistaa käsitystä noususuhdanteen alkamisesta ja Suomen kuljetusmarkkinoiden normalisoitumisesta. Noususuhdannetta tulee vauhdittaa hyvällä tienpidolla ja rakentamisella sekä varmistamalla kuljettajien ammattikoulutus myös tulevaisuudessa.


Kevennä kaasujalkaa tietyömaalla

tietyo


Teiden päällystyskausi on alkanut. Asfaltti- ja kuljetusalan yritykset vetoavat tienkäyttäjiin, jotta he noudattaisivat tietyömaiden nopeusrajoituksia. Etenkin ammattiautoilijoita haastetaan näyttämään mallia muulle liikenteelle. Tietyömaita riittää, sillä väylien korjausvelkaohjelma tuo tiekorjauksiin tänä ja ensi vuonna yhteensä 500 miljoonan euron lisärahoituksen.


 


Uusimmat

Uutisotsikot

22.6.2017 SuomiAreenaan pelaamaan reilua peliä kuljetusalan kanssa

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Taksiliitto päivystävät SuomiAreenassa yhdessä Liikkumisen Onnelassa – Porin Kansalaistorin teltalla 46. Tervetuloa pelaamaan kanssamme reilua peliä mukavalla fiiliksellä!

Lue lisää

 

16.6.2017 Kuljetuskalusto kansainvälistynyt Suomen tiestöllä 5 vuodessa – Raskaan liikenteen vinjettimaksu on otettava välittömästi käyttöön

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n järjestämä liikennelaskenta osoitti, että ulkomaisten kuorma-autojen määrä Suomen tieverkolla on yli 9 prosenttia. EU:n sisältä tulevien kuorma-autojen osuus on kasvanut 2,5 prosenttiyksikköä vuoteen 2012 nähden, mikä kertoo kabotaasiliikenteen kasvusta. Venäläisten autojen osuus on hieman laskenut.

Lue lisää

 

15.6.2017 Merikannontie Helsingissä muuttuu yksisuuntaiseksi 16.6.

Merikannontie välillä Kesäkatu–Rajasaarentie muuttuu yksisuuntaiseksi perjantaina 16. kesäkuuta 2017.

Lue lisää

 


22.6.2017 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi ajokorttilain muuttamisesta

SKAL:in kannalta oleellisinta on uusien osaavien ja turvallisten kuljettajien saaminen alalle sekä se, että tulevaisuudessa on riittävästi auton ajokortin omaavia henkilöitä, jotta myös jatkossa on tätä kautta potentiaalisia uusia ammattikuljettajia.

Lue lisää

 

8.6.2017 Lausunto laista liikenteen palveluista

SKAL ry:n lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi liikenteen palveluista annetun lain muuttamiseksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.

Lue lisää

 

19.5.2017 SKAL:n asiantuntijalausunto Valtioneuvoston selontekoon julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2018-2021

SKAL kommentoi muun muassa väylien korjausvelkaa, ulkomaisen raskaan liikenteen tienkäyttömaksuja ja traktoreiden päivämaksuja.

Lue lisää

 


Julkaisut


Milloin tarvitset tavaraliikenneluvan

LL-esite kansi web 100pxHeinäkuussa 2014 tulivat voimaan tavaraliikennelain (21.7.2006/693) laajennettua liikennelupavelvoitetta
koskevat osiot. SKAL:n oppaan tarkoituksena on kuvata lain sisältö ja tarkoitus mahdollisimman
käytännönläheisesti kuljetus- ja logistiikka-alan toimijoille.


Lataa käyttöösi (pdf)Kuljetusasiakkaan ohjeet

kuljasiakkaan ohje kansi 100x141Laki kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä (21.7.2006/693) uudistui. Myös asiakas on vastuussa siitä, että kuljetuksen suorittaja noudattaa lakia. Jaa esitettä vapaasti.

Lataa käyttöösi (pdf)

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä