Ajankohtaista ylakuva 2

SKAL:n mediatiedotteet 2016

25.11.2016 Ilman hyväkuntoista tieverkkoa ympäristötavoitteet jäävät puolitiehen

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry pitää EU:n Suomelle asettamia päästövähennystavoitteita kovina.

Lue lisää

 

20.9.2016 Liikennekaari rakentuu ammattiliikenteen varaan

Tänään esitellystä, kesällä 2018 voimaantulevasta liikennekaaresta on SKAL:n ja sidosryhmien vaatimuksesta poistettu mahdollisuus harjoittaa tavaraliikennettä ilman liikennelupaa alle 10 000 euron vuotuisella liikevaihdolla.

Lue lisää

 

20.9.2016 SKAL Kuljetusbarometri 3/2016: Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen; Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä

Kuljetusyritysten talous kehittyi suotuisasti kesäkauden aikana, kertoo SKAL Kuljetusbarometri. Liikevaihdon ja kannattavuuden kehitystä ennustavat viisarit asettuivat plussan puolelle. Kysynnän ajurina toimi edelleen eteläisen Suomen infrarakennusbuumi. Kuljetusyritysten liiketoimintaa helpottavien, automatisoitujen prosessien ja seurantajärjestelmien hyödyntämisessä löytyi runsaasti kehitettävää. Helppokäyttöisille sähköisille sovelluksille olisi kysyntää.

Lue lisää

 

16.9.2016 Kutsu SKAL:n kuljetusbarometrin julkistamiseen

SKAL Kuljetusbarometri 3/2016 julkistetaan Kuljetuskuutiossa, Nuijamiestentie 7, 20.9. klo 13-14.

Lue lisää

 

7.9.2016 Kuljetusalalle kilpailukykyä kalustokoon muutoksella

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää tervetulleita muutoksia ajoneuvojen mittoja ja massoja koskevaan asetukseen.

Lue lisää

 

6.9.2016 Kuljetusala.com: Ideakilpailu maantieliikenteestä; Parasta päivässäni: kuljetusalalla eilen, tänään tai huomenna

Ideakilpailun voittaja pääsee tutustumaan Volvo Trucks -valmistukseen Göteborgissa!

Lue lisää

 

2.9.2016 Suomen paras puunkuormaaja 2016: Jari Sarajärvi Kuusamosta

Jämsässä FinnMetko -näyttelyn yhteydessä 2.9. käydyn Puunkuormauksen Suomen mestaruuskilpailun voitti Jari Sarajärvi Kuusamosta ajalla 6.02.

Lue lisää

 

9.8.2016 Liikenteen veroeurot ja työpaikat pidettävä Suomessa

SKAL ry kehottaa hallitusta varmistamaan budjettineuvotteluissa maanteiden tavaraliikenteen kilpailukyvyn ja työpaikat Suomessa. Liikennepolttoaineiden uusien veronkorotusten sijaan tulisi hallituksen nopeuttaa raskaan liikenteen tiemaksujen käyttöönottoa ja tarkastella kriittisesti liikennekaariesityksen vaikutuksia kuljetuselinkeinoihin.

Lue lisää

 

8.8.2016 SKAL tuo Power Truckiin liikenneturvallisuusasiaa

Alahärmän PowerParkissa 12.–13.8.2016 järjestettävä Power Truck Show on kuljetusalan suurtapahtuma, jossa raskaan liikenteen ammattilaiset ja rekoista kiinnostuneet kohtaavat. Tapaat meidät tutulla osastolla U3108 - tervetuloa!

Lue lisää

 

20.6.2016 Rekkamielenilmaus Helsinkiin kabotaasiratkaisun kynnyksellä

Tiistaiaamuna 21.6. itseään rekkaprotestiksi kutsuva ryhmä aikoo järjestää mielenilmauksen eduskunnan edustalla. Rekkaprotestin tähtäimessä on hallituksen esitys, jolla poistetaan kansalliset täsmennykset EU:n kabotaasisäännöksiin Suomen laista

Lue lisää

 

15.6.2016 Puunkuormauksen Suomen mestaruus ratkaistaan 2.9.2016 Jämsässä

Puunkuormaajamestaruuskilpailun loppuottelijoita etsittiin karsintakisoissa kevään aikana 20 paikkakunnalla. Karsintoihin osallistui 1 030 ottelijaa. Loppukilpailu kisataan FinnMetko -tapahtuman yhteydessä.

Lue lisää

 

11.6.2016 SKAL:n puheenjohtajana jatkaa Teppo Mikkola

SKAL:n puheenjohtajaksi kaudelle 2017–2018 valittiin nykyinen puheenjohtaja, kuljetusyrittäjä Teppo Mikkola, 61, Mietoisista. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Håkan Stara, 49 Pietarsaaresta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Valtonen, 55, Tammelasta.

Lue lisää

 

11.6.2016 Suomi tarvitsee laadukkaan liikennekaaren

Maanteiden tavaraliikenne on palveluelinkeino, joka pitää Suomen talouden pyörät pyörimässä. Päivittäin kymmenet tuhannet kuorma- ja pakettiautot palvelevat niin kauppaa, teollisuutta kuin yksittäisiä kuluttajiakin. Toimiva ja luotettava logistiikka on globaalin talouden keskeinen kilpailutekijä.

Lue lisää

 

11.6.2016 SKAL Kuljetusyritys 2016 on Kuljetusliike J & T Pajunen Oy

Vuoden 2016 SKAL Kuljetusyritys on Kuljetusliike J & T Pajunen Oy Naantalista. Vuonna 1955 perustettu kolmannen polven perheyritys suorittaa monipuolisesti ympäristö- ja maarakennuskuljetuksia.

Lue lisää

 

9.6.2016 SKAL 80 vuotta - juhlaliittokokous Porissa 11.6.

Juhlavuottaan viettävän Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous pidetään Porissa Promenadikeskuksessa klo 10 alkaen. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta ja vuoden 2016 SKAL Kuljetusyrityksen julkistusta.

Lue lisää

 

8.6.2016 SKAL Kuljetusbarometri 2/2016: Rakentaminen heijastuu myönteisesti kuljetusmarkkinoihin

SKAL Kuljetusbarometrin perusteella alkuvuosi oli ennustettua parempi kuljetusyrityksille. Asutusalueiden, kauppakeskusten, teiden ja tuotantolaitosten rakentaminen kasvattivat kuljetuspalveluiden myyntiä eri puolilla maata. Kehitys on myönteisintä eteläisimmässä sekä itäisessä ja keskisessä Suomessa. Liikennekaarta koskevassa kyselyssä jäsenyrittäjien viesti oli selkeä: liikennelupavelvoite on säilytettävä nykyisessä laajuudessaan.

Lue lisää

 

7.6.2016 SKAL muistaa 80-vuotisjuhlavuonnaan kuorma-autoalan edunvalvonnan uranuurtajaa

Seppeleenlaskutilaisuus Kaivolan kirkolla Salossa 9.6. klo 9.00.

Lue lisää

 

2.6.2016 EU: tasapuolisia kilpailuedellytyksiä vaalittava jakamistaloudessa

Euroopan komissio on varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen johdolla laatinut jakamistalouteen liittyvän ohjeistuksen EU-jäsenmaille.

Lue lisää

 

24.5.2016 Liikennekaariesitys vetää mattoa toimivan tavaraliikenteen alta

Liikennekaariesitys puuttuu rajusti maanteiden tavaraliikenteen toimintaympäristöön. Esitys sisältää liikenneluvista luopumista, alalle tulon helpottamista eri keinoin ja kansallisen sääntelyn poistamista. SKAL ry:n mielestä esitys synnyttää Suomeen kahdet kuljetusmarkkinat.

Lue lisää

 

12.5.2016 Kolmiakselisen kuorma-auton kokonaismassan korotuksella parannetaan kuljetusyritysten toimintaedellytyksiä

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy valmistelemaan asetusmuutosta, jolla kolmiakselisten kuorma-autojen enimmäismassa nostettaisiin pysyvästi 28 tonniin rekisteröintivuodesta riippumatta. Tiekuormituksen vuoksi nykyistä suuremman massan edellytykseksi asetetaan auton rakenteeseen liittyviä lisäehtoja.

Lue lisää

 

28.4.2016 Hankintalaki turvaa terveen kilpailun, eikä vaaranna pk-sektorin jätehuoltopalveluja

Uusi hankintalaki on valmisteilla ja tulossa eduskunnan käsittelyyn lähikuukausien aikana. Julkisessa keskustelussa on noussut esiin väärinkäsityksiä hankintalain uudistuksen vaikutuksista jätehuollon tulevaisuuteen pienten ja keskisuurten yritysten kannalta. Kuntapuolen näkemyksissä on annettu jopa ymmärtää, että yritysten palveluiden saanti olisi vaarassa. Näin asia ei ole.

Lue lisää

 

21.4.2016 SKAL vahvistaa asiantuntijapalveluitaan

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja sen omistama SKAL Kustannus Oy uudistavat toimintamallinsa.

Lue lisää

 

18.4.2016 Liikennekaari luomassa kaksia markkinoita tavaraliikenteeseen

Liikenne- ja viestintäministeriön liikennekaari-esitys sisältää tavaraliikennelupien poistamisen pakettiautoilta (> 3,5 t) sekä nopeudeltaan enintään 40 km/h traktoreilta. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n mielestä luvat tulee säilyttää. Liikennelupa takaa, että kuljetuspalveluiden tuottajat ovat ammattilaisia, jotka hoitavat yhteiskunnalliset velvoitteensa.

Lue lisää

 

15.4.2016 Asiantuntijaharjoittelijaksi Brysselin toimistolle syksystä 2016 kesään 2017

SKAL:n, Suomen Yrittäjien ja liikennesektorin yrittäjä- ja työnantajajärjestöjen (SKAL, ALT, LAL, STL, AKL, SAKL ja Suomen Tieyhdistys) yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle syyskuu 2016 – kesäkuun loppupuoli 2017 avoimena kaksi asiantuntijaharjoittelijan paikkaa. Paikat on tarkoitettu korkeakouluopinnoissaan valmistumisvaiheeseen edenneille opiskelijoille.

Lue lisää

 

14.4.2016 Kuljetusalan liikenneturvallisuustempaus Lohjalla

Liikenneturvallisuustapahtuma Turvaa tielle -Lohja järjestetään Lohjalla Aurlahden rantakentällä lauantaina 16.4. kello 11.00–15.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Useat paikalliset yritykset ovat lähteneet mukaan talkoovoimin järjestettävään tapahtumaan.

Lue lisää

 

1.4.2016 SKAL: Logistiikkaosaamista Aasian markkinoille

SKAL ry on perustanut toimipisteen Intian Bangaloreen. Järjestön tavoitteena on osallistua Aasian kasvavan liikennetoimialan kehittämiseen ja tuottaa Intiasta informaatioteknologiaa suomalaisen logistiikan tehostamiseen. SKAL ja Suomi voivat viedä Intiaan lumi- ja lehmäosaamista eli snow and cowhowta.

Lue lisää

 

23.3.2016 Kuljetusalan vetoomus liikenne- ja viestintäministerille

Kuljetusalan järjestöt SKAL, ALT ja AKT sekä keskusjärjestö SAK luovuttivat ministeri Anne Bernerille vetoomuksen Suomen asettamien kansallisten kabotaasirajoitusten säilyttämisen puolesta 21.3.2016. Hallituksen esitys kansallisista kabotaasirajoituksista luopumisesta Euroopan komission vaatimuksen mukaisesti on eduskunnan käsittelyssä.

Lue lisää

 

15.3.2016 Anne Valtonen SKAL:n tapahtumakoordinaattoriksi ja KKL:n toimistonhoitajaksi

HSO-sihteeri, MKT Anne Valtonen aloitti työnsä 1.3.2016 tapahtumakoordinaattorina Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:ssä. Anne Valtosen tehtäviin kuuluvat SKAL:n tapahtumajärjestelyt. Hän toimii myös Kuljetuskeskusten Liitto ry:n toimistonhoitajana. Annen esimiehenä SKAL ry:ssä toimii järjestöpäällikkö Jari Pietilä.

Lue lisää

 

1.3.2016 Kello tikittää kabotaasisäännöksille

Tässä on asia, jonka takana kuljetusalan järjestöjen rivit ovat suorassa: periksi ei saa antaa! Kanta tuli selväksi viimeistään helmikuun alussa, kun SKAL, ALT ja AKT toimittivat yhteisen vetoomuksensa kaikille kansanedustajille ja asiaan vaikuttaville valiokunnille. Työnantaja- ja yrittäjä- sekä työntekijäpuolten yhteinen tahdonilmaus on herättänyt huomiota valtakunnanpolitiikassakin. Kabotaasista on tullut poliittisen keskustelun aihe ja kiistakapula.

Lue lisää

 

3.2.2016 Kutsu 12.2. - eduskunta ratkaisee: Avataanko ovet harmaalle taloudelle Suomen kuorma-autoliikenteessä?

Kansalaisinfo 12.2. klo 10–11.30 Pikkuparlamentissa: Tuleeko Suomen taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan?

Lue lisää

 

21.1.2016 Kohti digiaikaa

Piirturissa 80 vuotta SKAL kutsui 15.1. kiinnostavia vaikuttajia alustamaan ja yleisöksi Hyppy digiaikaan -seminaariin. Kutsuvierastilaisuus käynnisti komeasti 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumat.

Lue lisää

 

19.1.2016 Tieliikennelain uudistuksella sujuvuutta jakelukuljetuksiin

Kuljetusyrittäjät pääsivät tarkkailemaan parhaillaan valmisteltavan tieliikennelain kokonaisuudistuksen teemoja SKAL ry:n tammikuun Kuljetusbarometrissa. Yrittäjät odottavat uudistuksen tuovat sujuvuutta jakelukuljetuksiin liikenneturvallisuutta unohtamatta.

Lue lisää

 

15.1.2016 Vuoden 2015 Kuljetuskuutio-tunnustus varapuhemies Paula Risikolle

SKAL ry luovutti tänään vuoden 2015 Kuljetuskuutio-palkinnon varapuhemies Paula Risikolle.

Lue lisää

 

1.1.2016 Kuljetusalan edunvalvontaa vuodesta 1936

Alkavana vuonna Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry täyttää 80 vuotta. Tuomme pitkää taivaltamme esiin juhlavuonna monin eri tavoin. Se näkyy erityisesti Kuljetusyrittäjä-lehdessä, tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Emme todellakaan pidä itseämme eläkeläisenä, vaan tähyämme tulevaisuuteen.

Lue lisää

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä