Ajankohtaista ylakuva 2

SKAL:n mediatiedotteet 2016

24.5.2016 Liikennekaariesitys vetää mattoa toimivan tavaraliikenteen alta

Liikennekaariesitys puuttuu rajusti maanteiden tavaraliikenteen toimintaympäristöön. Esitys sisältää liikenneluvista luopumista, alalle tulon helpottamista eri keinoin ja kansallisen sääntelyn poistamista. SKAL ry:n mielestä esitys synnyttää Suomeen kahdet kuljetusmarkkinat.

Lue lisää

 

12.5.2016 Kolmiakselisen kuorma-auton kokonaismassan korotuksella parannetaan kuljetusyritysten toimintaedellytyksiä

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy valmistelemaan asetusmuutosta, jolla kolmiakselisten kuorma-autojen enimmäismassa nostettaisiin pysyvästi 28 tonniin rekisteröintivuodesta riippumatta. Tiekuormituksen vuoksi nykyistä suuremman massan edellytykseksi asetetaan auton rakenteeseen liittyviä lisäehtoja.

Lue lisää

 

28.4.2016 Hankintalaki turvaa terveen kilpailun, eikä vaaranna pk-sektorin jätehuoltopalveluja

Uusi hankintalaki on valmisteilla ja tulossa eduskunnan käsittelyyn lähikuukausien aikana. Julkisessa keskustelussa on noussut esiin väärinkäsityksiä hankintalain uudistuksen vaikutuksista jätehuollon tulevaisuuteen pienten ja keskisuurten yritysten kannalta. Kuntapuolen näkemyksissä on annettu jopa ymmärtää, että yritysten palveluiden saanti olisi vaarassa. Näin asia ei ole.

Lue lisää

 

21.4.2016 SKAL vahvistaa asiantuntijapalveluitaan

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja sen omistama SKAL Kustannus Oy uudistavat toimintamallinsa.

Lue lisää

 

18.4.2016 Liikennekaari luomassa kaksia markkinoita tavaraliikenteeseen

Liikenne- ja viestintäministeriön liikennekaari-esitys sisältää tavaraliikennelupien poistamisen pakettiautoilta (> 3,5 t) sekä nopeudeltaan enintään 40 km/h traktoreilta. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n mielestä luvat tulee säilyttää. Liikennelupa takaa, että kuljetuspalveluiden tuottajat ovat ammattilaisia, jotka hoitavat yhteiskunnalliset velvoitteensa.

Lue lisää

 

15.4.2016 Asiantuntijaharjoittelijaksi Brysselin toimistolle syksystä 2016 kesään 2017

SKAL:n, Suomen Yrittäjien ja liikennesektorin yrittäjä- ja työnantajajärjestöjen (SKAL, ALT, LAL, STL, AKL, SAKL ja Suomen Tieyhdistys) yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle syyskuu 2016 – kesäkuun loppupuoli 2017 avoimena kaksi asiantuntijaharjoittelijan paikkaa. Paikat on tarkoitettu korkeakouluopinnoissaan valmistumisvaiheeseen edenneille opiskelijoille.

Lue lisää

 

14.4.2016 Kuljetusalan liikenneturvallisuustempaus Lohjalla

Liikenneturvallisuustapahtuma Turvaa tielle -Lohja järjestetään Lohjalla Aurlahden rantakentällä lauantaina 16.4. kello 11.00–15.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Useat paikalliset yritykset ovat lähteneet mukaan talkoovoimin järjestettävään tapahtumaan.

Lue lisää

 

1.4.2016 SKAL: Logistiikkaosaamista Aasian markkinoille

SKAL ry on perustanut toimipisteen Intian Bangaloreen. Järjestön tavoitteena on osallistua Aasian kasvavan liikennetoimialan kehittämiseen ja tuottaa Intiasta informaatioteknologiaa suomalaisen logistiikan tehostamiseen. SKAL ja Suomi voivat viedä Intiaan lumi- ja lehmäosaamista eli snow and cowhowta.

Lue lisää

 

23.3.2016 Kuljetusalan vetoomus liikenne- ja viestintäministerille

Kuljetusalan järjestöt SKAL, ALT ja AKT sekä keskusjärjestö SAK luovuttivat ministeri Anne Bernerille vetoomuksen Suomen asettamien kansallisten kabotaasirajoitusten säilyttämisen puolesta 21.3.2016. Hallituksen esitys kansallisista kabotaasirajoituksista luopumisesta Euroopan komission vaatimuksen mukaisesti on eduskunnan käsittelyssä.

Lue lisää

 

15.3.2016 Anne Valtonen SKAL:n tapahtumakoordinaattoriksi ja KKL:n toimistonhoitajaksi

HSO-sihteeri, MKT Anne Valtonen aloitti työnsä 1.3.2016 tapahtumakoordinaattorina Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:ssä. Anne Valtosen tehtäviin kuuluvat SKAL:n tapahtumajärjestelyt. Hän toimii myös Kuljetuskeskusten Liitto ry:n toimistonhoitajana. Annen esimiehenä SKAL ry:ssä toimii järjestöpäällikkö Jari Pietilä.

Lue lisää

 

1.3.2016 Kello tikittää kabotaasisäännöksille

Tässä on asia, jonka takana kuljetusalan järjestöjen rivit ovat suorassa: periksi ei saa antaa! Kanta tuli selväksi viimeistään helmikuun alussa, kun SKAL, ALT ja AKT toimittivat yhteisen vetoomuksensa kaikille kansanedustajille ja asiaan vaikuttaville valiokunnille. Työnantaja- ja yrittäjä- sekä työntekijäpuolten yhteinen tahdonilmaus on herättänyt huomiota valtakunnanpolitiikassakin. Kabotaasista on tullut poliittisen keskustelun aihe ja kiistakapula.

Lue lisää

 

3.2.2016 Kutsu 12.2. - eduskunta ratkaisee: Avataanko ovet harmaalle taloudelle Suomen kuorma-autoliikenteessä?

Kansalaisinfo 12.2. klo 10–11.30 Pikkuparlamentissa: Tuleeko Suomen taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan?

Lue lisää

 

21.1.2016 Kohti digiaikaa

Piirturissa 80 vuotta SKAL kutsui 15.1. kiinnostavia vaikuttajia alustamaan ja yleisöksi Hyppy digiaikaan -seminaariin. Kutsuvierastilaisuus käynnisti komeasti 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumat.

Lue lisää

 

19.1.2016 Tieliikennelain uudistuksella sujuvuutta jakelukuljetuksiin

Kuljetusyrittäjät pääsivät tarkkailemaan parhaillaan valmisteltavan tieliikennelain kokonaisuudistuksen teemoja SKAL ry:n tammikuun Kuljetusbarometrissa. Yrittäjät odottavat uudistuksen tuovat sujuvuutta jakelukuljetuksiin liikenneturvallisuutta unohtamatta.

Lue lisää

 

15.1.2016 Vuoden 2015 Kuljetuskuutio-tunnustus varapuhemies Paula Risikolle

SKAL ry luovutti tänään vuoden 2015 Kuljetuskuutio-palkinnon varapuhemies Paula Risikolle.

Lue lisää

 

1.1.2016 Kuljetusalan edunvalvontaa vuodesta 1936

Alkavana vuonna Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry täyttää 80 vuotta. Tuomme pitkää taivaltamme esiin juhlavuonna monin eri tavoin. Se näkyy erityisesti Kuljetusyrittäjä-lehdessä, tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Emme todellakaan pidä itseämme eläkeläisenä, vaan tähyämme tulevaisuuteen.

Lue lisää

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä