Ajankohtaista ylakuva 2

SKAL:n mediatiedotteet 2015

27.5.2015 Hallitukselta vahvat avaukset maantielogistiikalle

Tuoreen hallitusohjelman mukaan liikenneverkon korjausvelkaa vähennetään 600 miljoonalla eurolla 3 vuoden aikana. Lisäksi Suomi ottaa käyttöön raskaan liikenteen tienkäyttömaksun (Vinjetti). Kustannus kompensoidaan ammattiliikenteelle EU-maksimin mukaisesti. Nämä toimenpiteet ovat SKAL:n jäsenistölle tervetullut osa hallitusohjelman liikenneverouudistusta.

Lue lisää

 

5.5.2015 Autokoululiitto liittyi SKAL:n rakentaman EU-edunvalvonnan piiriin Brysselissä

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n Suomen Yrittäjille sekä maantieliikenteen järjestöille tarjoama edunvalvontapalvelu laajeni entisestään, kun Suomen Autokoululiitto ry tuli mukaan toimintaan.

Lue lisää

 

28.4.2015 Kuljetusala hallitusneuvotteluihin: vahvoja panostuksia tiestön ja kilpailukyvyn hyväksi

Hyväkuntoinen tieverkko luo kilpailukykyä, muistuttaa Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Hallitusneuvotteluiden alla SKAL nostaa tiemäärärahojen ohella esiin polttoaineveron palautusjärjestelmän ja tienkäyttömaksut. Edellisellä alennetaan logistiikkakustannuksia ja jälkimmäisellä saadaan myös ulkomainen ammattiliikenne osallistumaan tieverkon ylläpidon kustannuksiin.

Lue lisää

 

25.4.2015 Kuljetusala odottaa hallitukselta vahvoja panostuksia tiestön ja kilpailukyvyn hyväksi

Vaalien ratkettua ei saa unohtaa tieverkon kuntoa kilpailukyvyn tuojana, muistuttaa SKAL ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola

Lue lisää

 

14.4.2015 Liikenteen vaikuttajat keskustelevat metsäalan logistiikkanäkymistä

Tänään neljättä kertaa järjestettävä Ison Ratin Takana -tapahtuma kokoaa yhteen liikenteen, logistiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajia ja raskaan liikenteen sidosryhmiä sekä median edustajia. Ison auton rattiin asettuu muun muassa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko.

Lue lisää

 

13.4.2015 Suomen Puunkuormaajamestareita etsitään 30. kerran

Tänään kalahtelevat taas tukit kun niitä kuormataan Puunkuormaajamestarikilpailussa, nyt jo 30.kerran.

Lue lisää

 

1.4.2015 Kuljetusyrittäjä-lehden jakeluun robottikopterit

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on tehnyt sopimuksen miehittämättömiä robottilennokkeja, nk. nelikoptereita, välittävän Robot Copterin kanssa Kuljetusyrittäjä-jäsenlehtensä täydentävistä jakopalveluista. Sopimus on lajissaan ensimmäinen Suomessa.

Lue lisää

 

31.3.2015 Suomen Tieyhdistys Brysselin EU-edunvalvonnan piiriin

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n maantieliikenteen järjestöille ja Suomen Yrittäjille tarjoama edunvalvontapalvelu saa uuden ulottuvuuden, kun Suomen Tieyhdistys tulee mukaan toimintaan. Tieyhdistys saa EU-edunvalvonnan kautta liikenteeseen ja tieverkkoon liittyvää ajankohtaisia raportteja sekä edunvalvontapalveluita. Brysselin toimiston pääpainopisteenä säilyvät Suomen Yrittäjien ja maantieliikenteen järjestöjen edunvalvonta-agendat.

Lue lisää

 

21.3.2015 Maantielogistiikasta kilpailukykyä toimivalla tieverkolla

SKAL ry korostaa vaalien alla yhteiskunnan perustehtävistä huolehtimista.

Lue lisää

 

17.3.2015 Asiantuntijaharjoittelijaksi Brysselin toimistolle

Liikennesektorin yrittäjä- ja työnantajajärjestöjen sekä Suomen Yrittäjien yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle syyskuun puoliväli 2015 – kesäkuun loppupuoli 2016 avoimena kaksi asiantuntijaharjoittelijan paikkaa.

Lue lisää

 

13.3.2015 Toiminimen kuolinpesälle oikeus jatkaa liikennettä

SKAL:n ajama lainmuutos, joka antaa toiminimelle haltijan kuolinpesälle oikeuden jatkaa liikennettä määräajaksi, astuu voimaan 15.3.2015. Muutos vietiin lakiin joukkoliikennelain uudistuksen yhteydessä.

Lue lisää

 

12.3.2015 Kunnat, varmistakaa, että täytätte lain vaatimukset kuljetuspalveluiden tilaajana

Oranssit kehykset kuorma- ja pakettiautojen rekisterikilpien ympärillä ovat merkki siitä, että ajoneuvolla harjoitetaan kaupallista tavaraliikennettä ja ajoneuvon haltijalla on tähän toimintaan tarvittava liikennelupa. SKAL on julkaissut viranomaisten myötävaikutuksella oppaan kirkastaakseen lupavaatimuksia kuljetusmarkkinoiden eri toimijoille – myös kuljetusten tilaajille.

Lue lisää

 

9.3.2015 SKAL ja KH FIN -yhtiöt lisäävät yhteistyötään

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja sotkamolainen KH FIN ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan KH FIN tarjoaa SKAL:lle laatujärjestelmäkoulutuksia ja kouluttajapalveluita vaarallisten aineiden kuljettajakoulutuksessa.

Lue lisää

 

3.3.2015 SKAL vaaleissa: Maantielogistiikasta kilpailukykyä

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n teemat eduskuntavaaleissa ovat ytimekkäästi tiestö, verotus, hallinnolliset maksut ja kuljettajat. SKAL selvittää puolueiden ja ehdokkaiden kantoja vaaliteemoihin kyselyllä.

Lue lisää

 

27.2.2015 Tiemaksut tarvitaan - SKAL kannattaa ministeri Risikon esitystä

SKAL kannattaa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon esitystä raskaan liikenteen tiemaksuista ja maksujen kompensoinnista kotimaisille kuljetusyrityksille. Asia on esillä HS:n Kulmapöydässä.

Lue lisää

 

25.2.2015 Onko markkinaehtoisella jätteenkuljetusjärjestelmällä tulevaisuutta?

Jätteisiin ja kierrätykseen liittyvä liiketoiminta on viimeaikoina herättänyt runsaasti intohimoja alan perinteisten toimijoiden sekä kuntien ja erityisesti niiden omistamien liikelaitosten välillä.

Lue lisää

 

12.2.2015 SKAL toi Liikennevirastolle ammattiliikenteen viestin tieverkon tarpeista

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n hallitus ojensi Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläiselle kirjelmän tieverkon ylläpidon kipukohdista ja tarvittavista toimenpiteistä. Tapaaminen vahvisti SKAL:n ja Liikenneviraston yhteisymmärrystä tienhoidon tarpeista. Erityisesti alempiasteinen tieverkko vaatii nykyistä enemmän rahoitusta. Myös hoitourakoiden laiminlyönneistä sanktiointia tulisi tiukentaa.

Lue lisää

 

11.2.2015 SKAL:n tuore opas selventää liikenneluvan tarvetta tavaraliikenteessä

Paljastavat rekisterikilvet - SKAL:n tuore opas selventää liikenneluvan tarvetta tavaraliikenteessä

Lue lisää

 

2.2.2015 SKAL on Suomen Yrittäjien vuoden 2014 toimialajärjestö

SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola vastaanotti vuoden toimialajärjestö -tunnustuksen 1. helmikuuta. Yrittäjät perusteli palkintoa sillä, että poliitikot ja viranomaiset arvostavat ja kuuntelevat SKAL:ia. Lisäksi Yrittäjät arvostaa SKAL:n strategiaa ja toimialan kehittämistyötä.

Lue lisää

 

23.1.2015 Rekkamielenilmaukset jatkuvat

Joulukuussa järjestetty mielenilmaus eduskuntatalolla saa jatkoa. Lauantaina 24.1. myös Lahteen, Turkuun ja Tampereelle on suunniteltu rekkakulkueet. Mielenilmaukset liittyvät laittoman, lähinnä rajan yli tulevan, kuorma-autoliikenteen valvonnan tehostamisvaateisiin. Myös Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kannattaa valvonnan tehostamista. Valvontaa tukevat lakipykälämme ovat jo nyt Euroopan tiukimmat.

Lue lisää

 

22.1.2015 Sakari Kokkonen aloittaa Kuljetusyrittäjä-lehden kuorma-autotoimittajana

Kuljetusyrittäjä-lehden freelance-toimittajana aloittaa Sakari Kokkonen.

Lue lisää

 

15.1.2015 Vuoden 2014 Kuljetuskuutio Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Antti Rinta-Porkkuselle

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuoden 2014 Kuljetuskuutio-palkinnon infrastruktuurista vastanneelle johtajalle Antti Rinta-Porkkuselle Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Palkinnolla SKAL haluaa nostaa esiin ELY-keskusten ja tieviranomaisten merkityksen raskaan liikenteen sujuvuudelle, elinkeinoelämälle ja liikenneturvallisuudelle. Antti Rinta-Porkkunen on toiminut keulakuvana tieviranomaisten ja raskaan liikenteen välisessä yhteistyössä.

Lue lisää

 

15.1.2015 Öljyn hinnanlaskun vaikutus laimea kuljetusyrityksille. Levähdysalueiden riittävyys ja turvallisuus taattava

Dieselpolttoaineen hinnan lasku ei näy kuljetusyritysten taloudessa tuoreen SKAL Kuljetusbarometrin perusteella. Kuljetusyritysten kannattavuus oli jokseenkin viimevuotisella tasolla. Liikevaihto ja kuljetettavat tavaramäärät laskivat. Erityisesti ruuhka-Suomessa kuljetusyrityksillä on vaikeuksia löytää ajo- ja lepoaikasäännöksien noudattamiseksi välttämättömiä pysäköintialueita. Hinta ratkaisee polttoaineen jakelijan valinnan.

Lue lisää

 

19.1.2015 Kutsu tiedotusvälineille ja sidosryhmille SKAL Kuljetusbarometrin julkistamiseen ja vuosipäivään

SKAL Kuljetusbarometrin 1/2015 julkistus ja SKAL:n vuosipäivä torstaina 15.1.2015 Nuijamiestentie 7, 00400 Helsinki

Lue lisää

 

8.1.2015 SKAL:n EU-edunvalvonta laajenee koskemaan koko maantiekuljetusalaa - Taksiliitto mukaan yhteiseen EU-edunvalvontaan

Vuoden 2015 alusta alkaen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n edunvalvontayksikkö huolehtii koko maantiekuljetusalan EU-edunvalvonnasta ja raportoinnista Brysselissä.

Lue lisää

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä